< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Eldőlt: Horvátország döntőt játszik vasárnap

| Mobile | RSS

Eldőlt: Horvátország döntőt játszik vasárnap

2018. július 12. | hozzászólás | Sport

Eldőlt: Horvátország döntőt játszik vasárnap

Horvátország lesz Franciaország ellenfele az oroszországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi fináléjában, miután a szerdai elődöntőben a moszkvai Luzsnyiki Stadionban hosszabbítás után 2-1-re legyőzte Angliát.

Eldőlt: Horvátország döntőt játszik vasárnap

Története során először bejutott a világbajnokság fináléjába a horvát labdarúgó-válogatott, amely az oroszországi torna szerdai elődöntőjében hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az angol csapatot.

Az első félidő elején Trippier szabadrúgásból még az angoloknak szerzett vezetést, de a másodikban Perisic védőjét megelőzve egyenlített a 68. percben. A horvátok ugyan harmadszor kényszerültek ráadásra a vb-n, de ezúttal nem bízták a 11-esre a továbbjutást, mint az előző két alkalommal, ugyanis


Mandzukic a 109. percben eldöntötte a párharcot.

Az angolok mostani kudarcát megelőzően eddig csak 1990-ben a házigazda olaszok veszítettek úgy az elődöntőben, hogy a szünetben még vezettek.

Horvátország ezzel biztosan felülmúlja eddigi legjobb, 1998-ban elért harmadik helyét, míg Anglia 1966 óta tovább várhat újabb diadalára. A szombati, szentpétervári bronzmeccsen belga-angol, míg a vasárnapi, moszkvai döntőben francia-horvát mérkőzést rendeznek.

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság további menetrendje magyar idő szerint:

a 3. helyért:

július 14., szombat:
Belgium-Anglia, Szentpétervár 16.00

döntő:

július 15., vasárnap:
Franciaország-Horvátország, Moszkva (Luzsnyiki Stadion) 17.00

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 48 megnézve, 1 alkalommal mai nap |