< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Harminchét embert ítéltek el szervkereskedelemért Egyiptomban))) Trente-deux personnes ont été condamnées pour trafic d’organes en Egypte

| Mobile | RSS

Harminchét embert ítéltek el szervkereskedelemért Egyiptomban))) Trente-deux personnes ont été condamnées pour trafic d’organes en Egypte

2018. július 13. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Harminchét embert ítéltek el szervkereskedelemért Egyiptomban

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál logója

Harminchét embert ítéltek szervkereskedelemért háromtól tizenöt évig terjedő börtönbüntetésekre csütörtökön Egyiptomban – jelentette a Reuters brit hírügynökség.

Harminchét embert ítéltek el szervkereskedelemért Egyiptomban

Az ügynek összesen 41 vádlottja volt, köztük orvosok és ápolók. A törvényszék három embert felmentett, egy vádlott pedig még az ítélethirdetés előtt elhunyt.

A szervkereskedelem vádlottjait 2016 végén tartóztatták le egy nemzetközi bűnhálózat elleni nyomozás keretében végrehajtott razzia során. Az egyiptomi korrupcióellenes hatóság együttműködésével végzett nyomozás engedéllyel és engedély nélkül működő magánkórházakra és egészségügyi központokra összpontosított. A hatóságok akkori közleménye szerint ezekben a létesítményekben zajlottak a szervátültetések, itt folyt a szervek kioperálása is.

Egyes orvosok tekintélyes intézmények, mint például a Kairói Egyetem és az Ain-Samsz Egyetem orvosi karán dolgoztak – tudatta az egyiptomi egészségügyi minisztérium.

A tárca nem tért ki arra, hogy mekkora pénzösszeget foglaltak le a nyomozás során, illetve mennyire volt kiterjedt a hálózat.

A szervkereskedelem tilos Egyiptomban, de a szegénység gyakran arra kényszerít sok egyiptomit, hogy eladja valamelyik szervét, mégpedig általában gazdag külföldieknek.     Korábbi sajtójelentések arról számoltak be, hogy szervkereskedők Európába jutni akaró afrikai migránsokat vettek célba, akik kétségbeesetten pénzhez akartak jutni, hogy kifizessék a Földközi-tengerre lélekvesztőket indító embercsempészeket. A Reuters nem tudta megerősíteni ezeknek a jelentéseknek a hitelességét.

A csütörtöki ítélethirdetés szemtanúi azt mondták a Reutersnek, hogy hat vádlottra 15 év szabadságvesztést és 500 ezer egyiptomi font (7,7 millió forint) pénzbírságot, tizenegyre 7 évet és 300 ezer font (4,6 millió forint) megfizetését, húsz emberre pedig 3 év börtönt és 200 ezer font (3,1 millió forint) bírságot szabtak ki.

fecsego.eu/atv.hu/MTI

Trente-deux personnes ont été condamnées pour trafic d’organes en Egypte

www.fecsego.eu portail de nouvelles internationales logo

Trente-deux personnes ont été condamnées à trois à quinze ans de prison pour trafic d’organes en Egypte, a rapporté l’agence de presse Reuters UK.
Trente-deux personnes ont été condamnées pour trafic d’organes en Egypte

L’affaire avait un total de 41 accusés, y compris des médecins et des infirmières. Le tribunal a acquitté trois personnes et un accusé est décédé avant l’annonce de la sentence.

Les accusés de trafic d’organes ont été arrêtés fin 2016 lors d’une enquête pénale sur une enquête pénale internationale. L’enquête menée par l’autorité égyptienne de lutte contre la corruption a coopéré avec des hôpitaux privés et des centres de santé agréés et agréés. Selon l’annonce des autorités à l’époque, les greffes d’organes ont été réalisées dans ces installations.

Certains médecins ont travaillé avec de grandes institutions telles que l’Université du Caire et l’école de médecine de l’Université Ain Sams, a indiqué le ministère égyptien de la Santé.

Le portefeuille n’a pas révélé le montant dépensé pour l’enquête et l’étendue du réseau.

Le trafic d’organes est interdit en Egypte, mais la pauvreté oblige souvent de nombreux Égyptiens à vendre un de leurs organes, généralement riche aux étrangers. Des articles parus dans la presse ont rapporté que des trafiquants d’organes ont ciblé des migrants africains cherchant des fonds désespérés pour payer des passeurs qui lancent des contrebandiers destructeurs d’âme en Méditerranée. Reuters n’a pas pu confirmer la crédibilité de ces rapports.

Le témoignage de l’annonce de la condamnation de jeudi a indiqué à Reuters que six accusés ont été condamnés à 15 ans d’emprisonnement et 500 000 livres égyptiennes (7,7 millions de forints), 7 pour 7 et 300 000 forints (4,6 millions de forints) et 3 pour 20 prison et 200 000 livres (3,1 millions de forints) amendes ont été imposées.

fecsego.eu/atv.hu/MTI

 

Leave a Reply 82 megnézve, 1 alkalommal mai nap |