< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Bayer: A “Szelid motorosok” egy sz@r! – igazi ’68-as ótvaros, szemét, libsi világkép…..

| Mobile | RSS

Bayer: A “Szelid motorosok” egy sz@r! – igazi ’68-as ótvaros, szemét, libsi világkép…..

2018. július 15. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Bayer: A “Szelid motorosok” egy sz@r! – igazi ’68-as ótvaros, szemét, libsi világkép…..

Bayer Zsolt

Bayer Zsolt minden szerepében egyforma. Bárdolatlan, gusztustalan, kirekesztő. Nem ismer se Istent, se embert, egyetlen vezérlőelve a Fidesz dicsőségére lealázni mindent és mindenkit, aki nem NER-vitéz.

A “Szelíd motorosok egy szar!”

Mi akik azidtőtájt (1969-ben) voltunk fiatalok, mindannyian – Bayerrel együtt – tátott szájjal néztük meg újra és újra az említett filmet. Aki nem látta,annak röviden:

Wyatt és Billy egy jól sikerült drogüzlet után motorra szállnak és nekiindulnak Amerikának. Különösebb cél nélkül tartanak Los Angelesből New Orleans felé. A két “vadnak született” hippit sehol sem fogadják kitörő örömmel, egy kisvárosban börtönbe is kerülnek. Itt megismerkednek a helyi társaságból úgyszintén kilógó alkoholista ügyvéddel. Kiszabadulásuk után George is velük tart.

Dennis Hopper road movie-ja évtizedek óta kultuszfilm. Tandarab és kötelező látvány. A temetőjelenet pszichedelikus montázsa Antonioni Zabriskie Pointjának vonatkozó képsorával egyetemben az ellenkultúra egyik emblémája lett. 1969-ben így nézett ki az amerikai álom a leálló sávból.” (port.hu)

botcsinálta filmesztéta szerint:

“Hú, de szar. Nem önmagában a film, hanem az egész mondandó, ami mögötte van. Ez az igazi, ’68-as, ótvaros, szemét, libsi világkép, ami bele van sűrítve…”

Az, ahogy Bayer lekezel olyan világnagyságokat, mint például Robert De Niro, vagy Peter Fonda, már nem is bosszantó, sokkal inkább kínos. Ahogy ez a kis magyar egér ül a közpénzből fűtött-hűtött stúdióban a fizetett közönség előtt és kerítésen belül fikázza az oroszlánokat, szánalmas.

Tudom, ezt az újabb Bayeriádát – a teljes undorkodás itt látható – se lehet fészkelődés nélkül végigülni, de mégis azt javaslom, nézzék végig, mert iskolapéldája annak, milyen az, amikor az élemedett korú firkász saját bevallása szerint is összecsap ifjú önmagával. Az pedig, hogy ez az ütközet Karinthy Találkozás egy fiatalemberrel című örökbecsűjének a nyomába se léphet, nem az olvasó és nem az előd hibája, csakis a kormányoldal megmondóemberének kikiáltott emberéjé, ott a kamerák előtt.

Kérdezz bátran, Bayer Zsolt válaszol! – ahogy tőle telik….

Bayer szerint Magyarország rém zsidóbarát, úgyhogy – tuti, ami tuti – elengedett egy zsidó viccet

Leave a Reply 249 megnézve, 1 alkalommal mai nap |