< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Moszkvában már nem beszélt Orbán a keleti veszélyről))) À Moscou, il n’a pas parlé à Orbán de la menace orientale

| Mobile | RSS

Moszkvában már nem beszélt Orbán a keleti veszélyről))) À Moscou, il n’a pas parlé à Orbán de la menace orientale

Moszkvában már nem beszélt Orbán a keleti veszélyről

Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a moszkvai Kremlben
Fotó: MTI/ Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
A foci-vb és a paksi atomerőmű is terítéken volt, és a magyar kormányfő a Oroszország elleni szankciókat bírálta. A magyar miniszterelnök és az orosz elnök szeptember 18-án is találkozik.
A futball-világbajnokság megrendezéséről, energetikai beruházásokról és a gazdasági együttműködésről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő a Kremlben vasárnap – legalábbis erről tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. Mint megírtuk, a találkozó soron kívüli, hiszen Orbán elvileg a futball vb döntőjére utazott Moszkvába, és szeptember 18-ra már korábban kitűztek egy találkozót. A Kreml illetékese viszont pénteken, a Reuters hírügynökségnek bejelentette: Putyin vasárnap tárgyalni akar a magyar kormányfővel.  Az AFP azt írja, Orbán Viktor orosz hírügynökségeknek nyilatkozva bírálta az Oroszország elleni uniós szankciókat, mondván, hogy az intézkedések miatt lehetőségek vesznek el. Szerinte ha nem lennének a szankciók, jobban együtt lehetne működni. Putyin pedig arról beszélt: a két ország közti kapcsolatok pozitív irányba fejlődtek. A magyar miniszterelnök szavai azért is különösen érdekesek, mert nemrég – mint arról szintén beszámoltunk –, a brüsszeli NATO-csúcson a szövetséget fenyegető keleti veszélynek nevezte Oroszországot.    A Miniszterelnöki Sajtóiroda által kiadott képeken az látszik, hogy a találkozón jelen volt Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója (és a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke) is.
A hivatalos beszámoló szerint Orbán gratulált vendéglátójának a világbajnokság megrendezéséhez, valamint elmondta, hogy Magyarország tiszteli és nagyra tartja az orosz kultúrát. Úgy vélekedett, ennek a sporteseménynek a megrendezésre méltó volt az orosz kultúrához. Havasi Bertalan szerint a megbeszélésen áttekintették a nemzetközi energetikai beruházások helyzetét, illetve ezek Európára gyakorolt hatásait, különös tekintettel a Török Áramlat gázvezetékre, amely Magyarország számára is kiemelten fontos. Orbán és Putyin tárgyaltak a két ország gazdasági együttműködésének zászlóshajóját jelentő paksi atomerőmű projektről is, ezzel kapcsolatban megállapították, hogy „minden a korábban kialakított mederben halad”.
fecsego.eu/népszava online
À Moscou, il n’a pas parlé à Orbán de la menace orientale
Le président russe Vladimir Poutine reçoit le Premier ministre Viktor Orbán au Kremlin de Moscou
Photo: MTI / Presse du Premier ministre / Balázs Szecsődi
Les centrales nucléaires de football-vb et de Paks étaient sur la table et le Premier ministre hongrois a critiqué les sanctions russes. Le Premier ministre hongrois et le président russe se rencontreront également le 18 septembre.

Nous avons discuté de la Coupe du monde megrendezéséről, l’investissement dans l’énergie et la coopération économique entre eux et le Premier ministre Vladimir Poutine, le président russe au Kremlin Viktor Orban dimanche – au moins au courant MTI Bertalan Havasi, le bureau de presse du premier ministre Secrétaire adjoint de la direction État. Comme nous l’avons écrit, la réunion était irrecevable, car Orban s’est rendu à Moscou pour la finale de la finale de la Coupe du monde et a fixé un rendez-vous le 18 septembre. Les responsables du Kremlin, quant à eux, ont annoncé vendredi, l’agence de presse Reuters, que Poutine veut négocier avec le Premier ministre hongrois dimanche. AFP Parlant aux écritures des agences de presse russes Viktor Orban a critiqué les sanctions de l’UE contre la Russie, en disant qu’en raison des mesures prises par les options. Il a dit que s’il n’y avait pas de sanctions, ils pourraient mieux travailler ensemble. Poutine a déclaré que les relations entre les deux pays se sont développées dans une direction positive. Le premier mots du ministre hongrois sont particulièrement intéressants parce qu’ils viennent – comme il est également indiqué que – le sommet de l’OTAN à Bruxelles a appelé l’alliance avec la Russie menace de danger à l’est. les photos publiées par le bureau de presse du premier ministre de voir que la réunion a été suivie par Sándor Csányi, Président-Directeur Général de Bureau du Procureur (et président de l’Association de football hongrois) ainsi.
Selon le rapport officiel, Orban a félicité son hôte pour la Coupe du Monde et a déclaré que la Hongrie honore et honore la culture russe. Il a estimé que cet événement sportif était digne de la culture russe. par Bertalan Havasi a examiné la situation dans des projets énergétiques internationaux et leurs effets sur l’Europe, en particulier en ce qui concerne la réunion du gazoduc Stream turc, qui est une priorité pour la Hongrie. Orban et Poutine ont discuté de la coopération économique entre les deux pays dans une centrale nucléaire est un projet phare, il a noté à cet égard que « tout va le lit précédemment établi. »
fecsego.eu/newsword en ligne

Leave a Reply 129 megnézve, 1 alkalommal mai nap |