< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Hamarosan fantasztikusan jó lesz az élet a magyar falvakban////. Em breve a vida será fantástica nas aldeias húngaras

| Mobile | RSS

Hamarosan fantasztikusan jó lesz az élet a magyar falvakban////. Em breve a vida será fantástica nas aldeias húngaras

2018. július 18. | hozzászólás | Fecsegő hírek, Közélet

Hamarosan fantasztikusan jó lesz az élet a magyar falvakban

Jövőre 135 milliárd forintot fordítanak az összesen 3500 milliárdos Modern városok programra, és megkezdődik a Modern falvak program végrehajtása is – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Orbán Balázs azt mondta, a falvak fejlesztésének fő célja a jobb életminőség és a kiszámíthatóbb jövő. Azt akarják elérni, hogy

nőjön a falvak népességmegtartó képessége, emelkedjen a falvakban a foglalkoztatás, javuljon a közlekedés, színvonalasabbá váljon az oktatás és az egészségügy, a kulturális és sportélet.

Talán Felcsúton is jobb lesz egy kicsit

Fotó: Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer

A fejlesztési terv kivitelezését 2020 és 2030 között végzik majd – mondta az államtitkár az MTI tudósítása szerint.

Munka az lesz bőven. Pillanatnyilag majdnem 800 óvonői állás tátong betöltetlenül, főleg vidéken és főleg a falvakban – csak Somogyban 13 község keres óvodapedagógust – az összes magyar falu összes iskolására pedig mindösszesen 59 iskolabusz jut,miközben például már Romániában is kétezer busz furikázza a diákokat.

És ezek csak mai hírek.

forrás:168 óra.hu

Em breve a vida será fantástica nas aldeias húngaras

 

No próximo ano pagar HUF 135 bilhões, de um total de 3.500 bilhões em programa de cidades modernas e iniciar a implementação do programa de aldeias modernos – foi anunciado pelo Ministro de Estado na estratégia parlamentar do Primeiro-Ministro e conferência de imprensa de quarta-feira em Budapeste.

Balazs Orban disse que o objetivo principal do desenvolvimento das aldeias uma melhor qualidade de vida e do futuro mais previsível. Eles querem conseguir isso

Villages crescer a capacidade de retenção da população a aumentar as aldeias de emprego, a melhoria do transporte, tornando-se melhorar a qualidade da educação e cuidados de saúde, cultural e vida esportiva.

Talvez Felcsúton seja um pouco melhor

Foto: Sistema de Abastecimento de Bibliotecas
implementação do plano de desenvolvimento será realizado entre 2020 e 2030 – disse o secretário de Estado, de acordo com a cobertura MTI.

O trabalho será abundante. Atualmente cerca de 800 educadora de infância vago posiciona influência, especialmente nas áreas rurais e, especialmente, nas aldeias – apenas 13 vila Somogy County procurando uma educadora de infância – e um total de 59 ônibus escolar recebe toda a atenção toda a escola da aldeia húngara, por exemplo, enquanto os autocarros furikázza tem dois mil alunos na Roménia.

E estas são apenas novidades hoje.

Fonte: 168 órája.hu

Leave a Reply 111 megnézve, 1 alkalommal mai nap |