< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Népszavazást akar Hadházy a kormánypropaganda betiltásáról))) Hadhajy wants a vote for a ban on the government propaganda

| Mobile | RSS

Népszavazást akar Hadházy a kormánypropaganda betiltásáról))) Hadhajy wants a vote for a ban on the government propaganda

Népszavazást akar Hadházy a kormánypropaganda betiltásáról

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál logója

Hadházy Ákos
Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
A volt LMP-s képviselő három kérdést nyújtott be a választási irodához a közpénzből fizetett propaganda betiltásáért vagy legalábbis szigorú szabályozásáért.
Három népszavazási kérdést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) Hadházy Ákos független (korábban LMP-s) képviselő és Kassai Dániel (aki korábban szintén az LMP képviselőjelöltje volt, de felfüggesztették tagságát), amelyek a mindent eluraló, közpénzből fizetett kormánypropaganda tiltását, illetve komoly korlátozását célozzák.  Ez a népszavazás egy „ hülyeség gátló népszavazás” – mondta kedden, a választási iroda épülete előtt Hadházy, aki korábban adott be hasonló tárgyú törvényjavaslatot is, de nincs kétsége afelől, hogy azt a kormánypárti többség lesöpri az asztalról, ezért kell népszavazással kikényszeríteni. A beadott kérdések:

„Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés törvényben tiltsa meg a fizetett kormányzati hirdetéseket?”

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés 2019. január 1-jétől tiltsa meg azt, hogy a Kormány és az irányítása alatt álló szervek fizetett hirdetéseket tegyenek közzé?”

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés törvényben írja elő, hogy költségvetési szerv és köztulajdonban álló gazdasági társaság reklám- és egyéb fizetett kommunikációs tevékenysége kizárólag a címzettek számára a jogaik gyakorlásához és kötelezettségeik teljesítéséhez más módon nem biztosítható tájékoztatásra irányulhat?

A kormány százmilliárdos nagyságrendben nyomja a propagandát – mondta a képviselő –, ami nem csak az agymosást célozza, de ebből a pénzből tartják el a kormány emberei által megvásárolt sajtót is. „A kormánypropaganda maga a klasszikus korrupció: felesleges dolgot vásárol az állam feleslegesen drágán a kormányhoz szemtelenül közeli emberektől” 0 fogalmazott a képviselő.
Hadházy szerint versenyt futnak az idővel, mert szinte biztos, hogy Patyi Andrást, az NVB elnökét választják majd a Közigazgatási Felsőbíróság elnökévé, ami azt is jelenti, hogy a következő években nem engedi majd a kormánynak nem tetsző népszavazások kiírását (a Kúria helyett ugyanis az új közigazgatási bírósághoz lehet majd fordulni jogorvoslatért egyebek mellett népszavazási ügyekben is – a szerk.)
fecsego.eu/népszava online.hu
Hadhajy wants a vote for a ban on the government propaganda

www.fecsego.eu international news portal logo

Hadkosy Ákos
Photo: Népszava / Molnár Ádám
Former LMP representative has filed three questions to the electoral office for banning or, at least, strictly regulating public-paid propaganda.

He has submitted three referendums to the National Electoral Commission (NVB) by Hadkosy Ákos (formerly LMP) and Dániel Kassai (formerly also a LMP MP but suspended membership), which prohibited the government-sponsored public promo- serious restriction. This referendum is a “foolish referendum”, said Hadhryy, who had previously submitted a similar bill on the subject before the election office, but there is no doubt that the majority of the government will be deprived of the table, so it is necessary to force it with a referendum. Questions submitted:

“” Do you want the Parliament to prohibit paid government ads in law? “”

“” Do you agree that the Parliament, by 1 January 2019, should prohibit the Government and the bodies under its control from publishing paid ads? “”

“Do you agree that the Parliament requires by law that publicity and other paid communication activities of a public body and publicly owned company may not be directed solely to the addressees for the purposes of exercising their rights and fulfilling their obligations?”

The government is pushing propaganda in the hundreds of billions of magnitude, “he said,” which is not only aimed at brainwashing, but it also keeps the money that the government has bought. “Government propaganda is classical corruption itself: the state is buying unnecessarily unnecessarily expensive people close to the government,” the representative said.
According to Hadhymy, it is time to race, because it is almost certain that Andrew Patyi will be elected President of the Supreme Administrative Court of the NVB, which means that in the next few years he will not allow the government to disapprove of referendums that do not like the government (instead of the mansion you will be able to apply for legal remedy for instance in referendum cases – ed.)
fecsego.eu/népsava online.hu

Leave a Reply 122 megnézve, 1 alkalommal mai nap |