< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Rod Rosenstein: az őszi választásokon ismét orosz kibertámadásokra lehet számítani)) Rod Rosenstein: en las elecciones de otoño, nuevamente se esperan ataques cibernéticos rusos

| Mobile | RSS

Rod Rosenstein: az őszi választásokon ismét orosz kibertámadásokra lehet számítani)) Rod Rosenstein: en las elecciones de otoño, nuevamente se esperan ataques cibernéticos rusos

USA-Oroszország-választások

Rod Rosenstein: az őszi választásokon ismét orosz kibertámadásokra lehet számítani

Az őszi amerikai választásokon ismét orosz kibertámadásokra lehet számítani – jelentette ki Rod Rosenstein, amerikai igazságügyi miniszterhelyettes a coloradói Aspen Fórumon csütörtökön este.

A biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozó, évente megrendezett Aspen Fórumon Rosenstein arról a jelentésről is beszélt, amelyet a tárca az amerikai választásokat fenyegető beavatkozási kísérletekről, köztük a várható kibertámadásokról és az ellenük teendő lépésekről állított össze.
Rod Rosenstein szerint a tárca azzal számol, hogy az orosz beavatkozások folytatódnak. A 2016-ban történteket úgy jellemezte: az csupán “egy terebélyesedő erdő egyik fája” volt. Kifejtette: az orosz hírszerzés emberei nem azért törtek fel amerikai számítógépeket és helyeztek el félrevezető üzeneteket, mert éppen volt egy szabad délutánjuk, hanem mert “minden nap ezt csinálják”.
Az igazságügyi minisztérium jelentéséről Rosenstein azt mondta: a szakemberek összegyűjtötték azoknak a kiberfenyegetéseknek a típusait, amelyekkel a kormányzatnak számolnia kell. Ezek a számítógépes támadások a választási infrastruktúrát és az egyes politikai szervezeteket egyaránt érinthetik – tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy a fenyegetések és a folyamatos külföldi beavatkozási kísérletek állandó veszélyt jelentenek az amerikai demokráciára.
Beszédében Rosenstein nem tért ki Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök helsinki csúcstalálkozójára, sem az amerikai elnök azt követő ellentmondásos nyilatkozataira.

MTI

las elecciones de Estados Unidos y Rusia

Rod Rosenstein: en las elecciones de otoño, nuevamente se esperan ataques cibernéticos rusos

Nuevamente, en las elecciones estadounidenses de otoño, se esperan los ataques cibernéticos rusos, dijo el jueves por la noche Rod Rosenstein, viceministro de Justicia de los Estados Unidos en el Aspen Forum de Colorado.

En el Foro de Aspen sobre cuestiones de seguridad, Rosenstein también habló sobre un informe que el ministerio había compilado sobre los intentos de intervenir en las elecciones estadounidenses, incluidos los ciberataques esperados y los pasos que deben tomar contra ellos.
Rod Rosenstein dice que la billetera informa que las intervenciones rusas continúan. Describió lo que sucedió en 2016: era simplemente “un árbol de un bosque arbustivo”. Explicó que la gente de la inteligencia rusa no rompía las computadoras estadounidenses y ponía mensajes engañosos porque tenían una tarde libre, sino porque “hacían esto todos los días”.
Rosenstein dijo sobre el informe del Ministerio de Justicia: los expertos han recopilado los tipos de ciberamenazas con las que el gobierno debe contar. Estos ataques informáticos pueden afectar tanto la infraestructura electoral como las organizaciones políticas individuales, agregó. Hizo hincapié en que las amenazas y los intentos de intervención extranjera en curso representan una amenaza permanente para la democracia estadounidense.
En su discurso, Rosenstein no reveló la cumbre del presidente Donald Trump y el presidente ruso Vladimir Putin, ni las controvertidas declaraciones del presidente estadounidense.

MTI

 

Leave a Reply 85 megnézve, 1 alkalommal mai nap |