< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Túl-, vagy meg akar élni? Ön a kormánypropaganda szerint sorosista

| Mobile | RSS

Túl-, vagy meg akar élni? Ön a kormánypropaganda szerint sorosista

2018. július 23. | hozzászólás | Közélet

Túl-, vagy meg akar élni? Ön a kormánypropaganda szerint sorosista

Sz otthonápolási díj emelésért küzdők a kormánypropaganda szerint „Soros György kottájából játszanak”. A Magyar Idők „Újabb tüntetést tartottak a Soros-szervezetek” címmel számolt be arról a tüntetésről, amelyen az érintettek és az érintettek érdekeinek védelmében felszólalók múlt pénteki demonstráltak. A cikk szerint,

„az aHang szerveződést egyébként a Soros-féle kiképzőtábort szervező Varga Máté koordinálja, aki újabban ezzel az akciófelülettel küzd az általa képzelt „óriási demokráciadeficit” ellen. A honlap mögött álló Magyarhang Kft. idén alakult, tulajdonosa és egyben ügyvezetője is Varga Máté, aki egyúttal a Soros-féle Civil Kollégium Alapítvány igazgatói posztját is betölti.”

A Pesti Srácok nevű heccportál mindeközben úgy fordította le a történteket:

„Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a szociálisan rászorulók, családtagjaikat otthon ápolók Soros legújabb civil szervezete kezében egy újabb eszköz céljaik eléréséhez, vagyis Soros György tervének megvalósításához, amelynek Orbán Viktor és kormánya az útjában áll.”

Nyilván Soros György pénzéből éheznek, s migránsokat akarnak betelepíteni – avagy csak túlélni

Fotó: Kökényesi Gábor

Mi ezzel szemben a valóság?

Civilek még májusban indítottak petíciót azért, hogy az otthoni ápolást munkaként ismerjék el Magyarországon. A Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület az aHANG mozgósító platformmal együttműködve indult el Az otthoni ápolás munka, amelyért munkabér jár! aláírásgyűjtés, ami már 31 ezer feletti támogatónál jár. Miután azonban a Fidesz-KDNP családbarát kormánytöbbsége minden ellenzéki módosító javaslatot lesöpört az asztalról, amely a költségvetésben biztosított volna némi pluszt a napi 24 órás munkát végzők és beteg gyermekük, szerettük számára, a jövő évi költségvetés sem tartalmaz semmiféle emelést az ápolási díjban részesülőknek.

Ezért vonultak utcára pénteken – mint megírtuk –, a büdzsé elfogadásának napján az érintettek. Például, hogy felhívják a figyelmet arra, amiről már szintén beszámoltunkazaz hogy nemcsak Nyugat- és Észak-Európában, de a volt szocialista országokban is sokkal többet áldoz a társadalom a halmozottan sérült emberek otthoni ellátására.

  • Romániában ápoló asszisztensnek hívják, aki ezt a munkát végzi, és 1250 lejt, 87 ezer forintot kap havonta.
  • Szlovákiában az otthoni ápolók bére 435 euró (138 ezer forint).
  • Csehországban a kiemelt ápolási díj 180 ezer forintnak megfelelő összeg havonta,
  • Horvátországban 445 euró (140 ezer forint).

Magyarországon több mint 45 ezer ember ápolja otthon gyermekét, idős hozzátartozóját, 24 órában az év 365 napján, szabadság, szünet nélkül.

Az ő „fizetésüknek” a kormány által elismertek szerint – mint megírtuk – az alapösszege a 2010. évi 28 500 forinthoz képest 2018-ra 32.600 forintra, az emelt összegű ellátás 37 050 forintról 44 250 forintra emelkedett. Ezzel egyidejűleg bevezetésre került a legsúlyosabb állapotú hozzátartozókat ápolók részére a kiemelt ápolási díj, amelynek havi összege 2018-ban 58.680 forint.

Ezért a munkáért a legmagasabb összeg, amit kapnak 58.680 forint.

Ez alapján a családi pótlékkal együtt is maximum 75.810 forintból kell két embernek (ápoltnak és ápolójának) megélnie, ami még a kormánypropaganda deformált lelki világában is belátható volna: egyszerűen lehetetlen Magyarországon.

forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 91 megnézve, 1 alkalommal mai nap |