< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Vízilabda Eb: Hollandia legyőzésével negyeddöntős a magyar válogatott

| Mobile | RSS

Vízilabda Eb: Hollandia legyőzésével negyeddöntős a magyar válogatott

2018. július 23. | hozzászólás | Sport

Vízilabda Eb: Hollandia legyőzésével negyeddöntős a magyar válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott bejutott a negyeddöntőbe a barcelonai Európa-bajnokságon: Märcz Tamás együttese vasárnap a nyolc közé jutásért rendezett mérkőzésen 12-9-re legyőzte a holland csapatot.

A magyarok legeredményesebb játékosa Vámos Márton volt négy góllal.
A válogatott kedden 17 órakor a címvédő és olimpiai bajnok szerb csapattal játszik.

Eredmény:
férfiak, a nyolc közé jutásért:
Magyarország-Hollandia 12-9 (5-4, 4-2, 2-1, 1-2)
————————————————
Barcelona, Piscines Picornell, v.: Paoletti (olasz), Koryzna (lengyel)
gólszerzők: Vámos 4, Zalánki 3, Pohl 2, Bátori, Angyal, Erdélyi 1-1, illetve Koopman, Filipovic 2-2, van Ijperen, Lucas, van den Burg, Winkelhorst, Gottemaker 1-1

Magyarország:
————-
Nagy V. – Vámos, Bátori, Erdélyi, Mezei, Jansik D., Kovács G. – cserék: Manhercz, Zalánki, Angyal, Pohl, Bedő

A statisztika magyar sikert ígért, hiszen az Eb-k történetében a hollandok egyetlen döntetlen kivételével mindig vereséget szenvedtek. Az idei szezonban a világliga selejtezőjében találkozott egymással a két csapat, a magyarok otthon 13-1-re, idegenben 13-6-ra nyertek.

Egy rossz magyar lövés, majd egy kivédekezett emberhátrány után Bátori révén szerzett vezetést a csapat, a rivális azonban Koopman távoli góljával egyenlített. A második fórjukat már értékesítették a hollandok, majd az első magyar előnyt Vámos bombázta a kapuba. Erdélyi labdaszerzését követően Pohl is belőtte a maga helyzetét, a másik oldalon viszont Erdélyi picit elaludt, amit van Ijperen azonnal büntetett. Märcz Tamás időkérését követően kimaradt egy fór, a következőt viszont Angyal nem hibázta el. A hollandok nem sokkal a szünet előtt a második rendkívül szerencsés góljukkal egyenlítettek, a slusszpoén azonban Zalánkié volt, közvetlenül a narancssapkás kapus feje fölé tüzelt (5-4).

A második felvonás elején Zalánki rontott ziccert, majd van den Burg óriási kapufás góllal egyenlített. Ezúttal inkább a védekezése nem állt össze a magyar válogatottnak, Jansikról fordultak le könnyedén és kerültek előnybe a hollandok. Zalánki emberelőnyből egyenlített, majd a hollandok ügyetlenkedtek el egy fórt, Vámos viszont kiemelkedett és pattintva zúdított a hálóba. Szépen lassan hátul is jöttek a besegítések, a blokkok, ezzel Nagy védései, elől pedig Pohl talált be újra. Másfél perccel a nagyszünet előnyt emberelőnybe került a magyar válogatott, a szövetségi kapitány időkérést követően Vámos harmadszor talált be, így háromgólosra duzzadt az előny (9-6).

A nagyszünet után Zalánki újra a holland kapus feje fölött talált utat labdájával a hálóba, majd Erdélyi fejezte be az emberfórt. A hollandok ebben a szakaszban támadásban tanácstalanná váltak, képtelenek voltak lövőhelyzetig jutni. Végül a sokadik emberelőnyüket értékesítették, így egy több mint egy 12 percen át tartó gólcsendet törtek meg.

A záró felvonás elején az emberhátrányos szituációkat “gyakoroltatták” a bírók a magyarokkal: háromból egyet értékesítettek a hollandok, a másik oldalon Vámos nem teketóriázott és egyből kihasználta a fórt. A találkozó ekkor már eldőlt, csak a végeredmény volt kérdés. A hollandok végül a folyamatos előnyöknek köszönhetően 12-9-re zárkóztak fel.

fecsego.eu(atv.hu/MTI

Leave a Reply 167 megnézve, 2 alkalommal mai nap |