< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Holnap benyújtja a népszavazási kezdeményezéseit az MSZP

| Mobile | RSS

Holnap benyújtja a népszavazási kezdeményezéseit az MSZP

2018. július 27. | hozzászólás | Közélet

Holnap benyújtja a népszavazási kezdeményezéseit az MSZP

Az MSZP létrehozza a Horn Gyula szolidaritási alapot, ahova minden képviselő be fogja tenni a fizetése megemelt részét. Tusványoson nem vesznek részt pódiumbeszélgetésen, nem akarják legitimizálni a szabadegyetemet. Holnap benyújtják a népszavazási kezdeményezéseiket, és rendkívüli ülésnapot hívnak össze.

Holnap benyújtja a népszavazási kezdeményezéseit az MSZP

Ahogy arról korábban az atv.hu is beszámolt, két népszavazást kezdeményez az MSZP: köteleznék a kormányt, hogy csatlakozzon az európai ügyészséghez, és átalakítanák a kormányzati reklámköltések jelenlegi rendszerét, hogy a kormány csak nézettség alapján költsön a különböző médiumokban. Tóth Bertalan az ATV Egyenes Beszédben csütörtökön bejelentette, hogy összegyűjtötték a szükséges aláírásokat és lezárult az adminisztrációs folyamat, így pénteken, azaz


holnap be fogják nyújtani mind a két népszavazási kezdeményezést.

Tóth Bertalan azt is elmondta a műsorban, hogy az MSZP a nyári szünet alatt rendkívüli ülésnapot kezdeményez a devizahitelek ügyében. Biztos abban, hogy a Fidesz nem fog elmenni, mégis fontosnak tartja a figyelemfelkeltés miatt. „A devizahitelesek problémája még mindig nincs megoldva, és sajnos családok ezrei vannak olyan helyzetben, hogy bármikor kilakoltathatják őket” – fogalmazott.

Bár meghívták, Tóth Bertalan nem megy el Tusványosra. Hozzátette: semmilyen pódiumbeszélgetésen nem fogják „legitimizálni” a szabadegyetemet, de egy erdélyi körúton kitérnek Tusványosra, és találkoznak a szervezőkkel – árulta el Tóth Bertalan a műsorban. Az MSZP delegációjának tagjai ma Csíkszeredán jártak, ahol találkoztak a polgármesterrel, Hargita megye elnökével és Markó Bélával, az RMDSZ volt elnökével is. Véleménye szerint ezekben a napokban minden Tusványosról szól, ezt próbálja meglovagolni az MSZP is a körútjával.

Az MSZP elnök-frakcióvezetője Rónai Egonnak arról is beszélt, hogy volt egyeztetés a párton belül a képviselői fizetésemelések megemelésével kapcsolatban. A szocialista vezető ismét elmondta, hogy a Törvényalkotási Bizottságban nem a fizetésemelés miatt szavaztak igennel a módosítóra, hanem mert a Fidesz javaslata alapján ellehetetlenültek volna az ellenzéki frakciók.

Majd felhívta a figyelmet arra, hogy magát a törvényt nem szavazták meg a parlamentben. Elárulta, hogy a jövő héten létrehozzák a Horn Gyula szolidaritási alapot, ahova párttársaival ezentúl be fogják fizetni a fizetésük megemelt részét. Az így összegyűlt összegre félévente meg lehet majd pályázni, és transzparens módon közzé fogják tenni, hogy mire költötték a pénzt az alapból.

A politikus – Harangozó Tamáshoz hasonlóan – cáfolta, hogy meg fogják büntetni azokat a szocialistákat, akik nemmel szavaztak a Törvényalkotási Bizottságban, és elárulta, hogy a mai napon találkozott Kunhalmi Ágnessel és tisztázták a félreértéseket, hétfőn pedig hoznak egy közös döntést a már említett, Horn Gyuláról alapról. Mint ismert, Kunhalmi Ágnes szintén az ATV Egyenes Beszédben beszélt meglehetősen kritikusan arról, hogy párttársai igennel szavaztak a módosító javaslatra.

A módosító javaslatról szóló szavazáson egyébként maga Tóth Bertalan sem vett részt. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy nem elsunnyogta a voksolást, hanem egy családi rendezvényen vett részt, amit már jóval korábban, januárban leegyeztetett. Az elnök arról is beszélt, hogy nincs csődközelben az MSZP, tudták rendezni az anyagi helyzetét a pártnak.

 Tóth Bertalan

atv.hu

Leave a Reply 101 megnézve, 1 alkalommal mai nap |