< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Hőség: tömegével pusztulnak a halak a Rajnában/// Hitze: Die Fischmasse im Rhein ist zerstört

| Mobile | RSS

Hőség: tömegével pusztulnak a halak a Rajnában/// Hitze: Die Fischmasse im Rhein ist zerstört

Hőség: tömegével pusztulnak a halak a Rajnában

A pénzes pér egy példánya. Képünk illusztráció
Fotó: Wikipédia/
Több mint egy tonna elpusztult pénzes pért fogtak ki a Svájc északi részén lévő Schaffhausen kantonnál: a lazacfélék nem bírják elviselni a túlmelegedett vizet.
 Már több mint egy tonna pért fogtak ki a Rajnából. A leginkább érintett terület a Rajna-vízesés és a Boden-tó közötti szakasz – idézi az MTI a Swissinfo svájci hírportál értesülését. A partvidéki kantonok hatóságai csak remélik, hogy a hőmérséklet nem éri el a 2003-as rekordot, amikor a pénzespér-populáció közel 90 százaléka elpusztult.
A svájci halászati szervezetek azzal vádolják a német halászokat, hogy gyakran fogásként tekintenek a bajban lévő halakra ahelyett, hogy a megmentésükben segédkeznének. A svájci fennsík számos kantonjában mentőmissziókat szerveznek. A halászok kimentik a halakat a kiszáradó vízfolyásokból és hidegvízű tározókba helyezik át őket. A folyóban lejjebb, például Bázelben, nem figyeltek meg tömeges halpusztulást.A halászati őrjáratok folyamatosan ellenőrzik a vizet. Az elmúlt héten például egész folyószakaszokat zártak le a meleg miatt stresszben lévő halak védelmére.
Hitze: Die Fischmasse im Rhein ist zerstört
Autor: nepszava.hu

Eine Kopie des Geldes. Unser Bild ist illustriert
Foto: Wikipedia /
Mehr als eine Tonne verwüstetes Geld wurde im Kanton Schaffhausen in der Nordschweiz gefangen: Salmoniden halten überhitztem Wasser nicht stand.

Mehr als eine Tonne Pfund wurden vom Rhein geerntet. Am stärksten betroffen ist der Abschnitt zwischen Rheinfall und Bodensee – MTI zitiert Swissinfo als Schweizer Nachrichtenportal. Die Küstenkantonen hoffen nur, dass die Temperatur nicht den Rekord von 2003 erreichen wird, wenn fast 90 Prozent der Geldwäscherpopulation zerstört wurden.
Schweizer Fischereiorganisationen beschuldigen deutsche Fischer, Fische in Schwierigkeiten zu fangen, anstatt ihnen bei ihrer Rettung zu helfen. In vielen Kantonen des Schweizer Mittellandes werden Krankenwagen organisiert. Fischer retten den Fisch vor dem Austrocknen der Ströme und bewegen ihn in Kaltwasserreservoirs. Im darunter liegenden Fluss, zum Beispiel in Basel, wurden keine Massensterben beobachtet, Fischerpatrouillen überwachen ständig das Wasser. Zum Beispiel wurden in der vergangenen Woche ganze Flussabschnitte geschlossen, um Fische in der Hitze aufgrund von Stress zu schützen.

Leave a Reply 208 megnézve, 1 alkalommal mai nap |