< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Sport / Blog article: Babos és Fucsovics kiterítte a lapjait: nem játszanak Magyarországért

| Mobile | RSS

Babos és Fucsovics kiterítte a lapjait: nem játszanak Magyarországért

2018. szeptember 4. | hozzászólás | EU Sajtószoba, Sport

Babos és Fucsovics kiterítte a lapjait: nem játszanak Magyarországért

babos-fucsovics

Az elmúlt napokban a teniszpályán túl a tárgyalóasztal mellett is csatázó Babos Tímea és Fucsovics Márton közösön jegyzett levelet rakott ki a Facebookra.

“Átgondolva és értékelve a legutóbbi egy hét történéseit, úgy döntöttünk, hogy a továbbiakban nem kívánunk a szövetséggel együttműködni, mindaddig nem adjuk a nevünket egyetlen az MTSZ-hez köthető eseményhez, versenyhez, amíg a szövetség működésében nem lesznek jelentős változások, a vezetőség nem változtat a játékosokhoz való viszonyán és a jelenlegi szakmai koncepcióján. Tesszük ezt elsősorban a magyar tenisz érdekében.”

Hangsúlyozták, nem tartanak igényt anyagi támogatásra. Járják a maguk útját, büszkén képviselik Magyarországot a WTA- és az ATP Tour-versenyeken, és bíznak benne, hogy az olimpiai kvalifikációs időszak kezdetéig sikerül rendezni ezt a nem egészséges helyzetet.

Babos már az idei Federation Kupában sem játszott februárban, Fucsovics pedig ezek szerint távol marad a szeptemberi Davis Kupától. A csehek ellen játszik a válogatott, amelyik tavaly a világcsoportba jutással az év legjobb csapata címét vívta ki.

Hogyan jutottunk el idáig?

A történet ott kezdődött, hogy a US Open előtt Fucsovics a nyilvánosság elé tárta, méltatlanul bánnak vele. Hogy pontosan mi a baja, nem derült ki.

KAPCSOLÓDÓ
Fucsovics Márton a Facebookon fakadt ki a tenisz szövetségre

Fucsovics Márton a Facebookon fakadt ki a tenisz szövetségre

Szerinte választ sem kapott felvetett problémákra, nem vették komolyan. Nehezen tudja elképzelni, hogy játsszon a csehek elleni Davis-kupa-meccsen.

Babos csatlakozott hozzá, szerinte sem működik jól a szövetség, ő is titkolta, mi a konkrét baja.

A szövetség válaszul nyilvánosságra hozta, hogy Fucsovics edzőjének közel 70 millió forintot fizettek ki három év alatt. Ha nem karolják fel két éve, most nem lenne ilyen szintű játékos. Sávolt Attila edző vitte a világranglista negyvenedik helyére.

A párosban a világranglistát vezető Babosnak 45 milliót fizettek.

Erre a két versenyző újra levelet írt, és azt kezdték el firtatni, hová lettek az államtól kapott milliárdok.

A két hazai topjátékos így fejezte be a levelét.

“Örömmel vettük Szűcs Lajos elnök úr vasárnapi levelét és természetesen vele, mediátor nélkül is szívesen értekezünk a magyar tenisz helyzetéről. A továbbiakban nem kívánunk az üggyel foglalkozni, teniszezők vagyunk, a labda a pálya túloldalán pattog” – zárták.

Szűcs fideszes parlamenti képviselő, vele a jelek szerint nincs bajuk, de Szűcs bizalmi embereit szeretnék elmozdítani. Azokat az embereket, akikkel nagy összhangban dolgoztak idén nyárig.

Borítókép: Fucsovics Márton / Babos Tímea, Fotó: Alexander Hassenstein/Getty Images, Julian Finney/Getty Images

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 89 megnézve, 1 alkalommal mai nap |