< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Tárt karokkal várták Izraelben a hitlerező Dutertét(( La Dutera de Hitler estaba esperando en Israel por un brazo revuelto

| Mobile | RSS

Tárt karokkal várták Izraelben a hitlerező Dutertét(( La Dutera de Hitler estaba esperando en Israel por un brazo revuelto

Tárt karokkal várták Izraelben a hitlerező Dutertét

Fotó: AFP/Pool/ RONEN ZVULUN
Ha üzletről van szó, az izraeli kormány szemet huny afelett is, hogy a Fülöp-szigetek elnöke Hitlerhez hasonlította önmagát.
Ha a szabadszájúságáról hírhedt fülöp-szigeteki elnök, Rodrigo Duterte ellátogat valahova, biztos, hogy nagy feltűnést kelt. Különösen pikánsnak számít azonban a hivatalosan tegnap kezdődő izraeli látogatása, hiszen korábban volt egy olyan kijelentése, amely óriási felháborodást keltett a zsidóság körében. „Hitler lemészárolt hárommillió zsidót. Nekünk hárommillió drogfüggőnk van, akiket meg én mészárolnék le örömmel. Legalább, ha Németországnak volt egy Hitlere, a Fülöp-szigeteknek ott lennék én” – konkrétan ezekkel a szavakkal vont párhuzamot a náci diktátor és saját maga közt még 2016-ban. Duterte világszerte számos bírálatot kapott könyörtelen drogellenes háborúja miatt is. Manila hivatalosan ötezer halálesetet és ötvenezer letartóztatást ismer el, ám jogvédő szervezetek szerint a valódi számok ennél jóval magasabbak. Vádjaik szerint a hatóságok önkényesen járnak el, lényegében kivégzik a drogkereskedőket és fogyasztókat. Hiába azonban a botrányos kijelentés és az emberi jogi aggályok, az izraeli kormány ezek fölött inkább szemet huny, Duterte ugyanis üzletelni jött. „Ha fegyverről van szó, én azt mondom, senki mástól ne vegyél, csak Izraeltől” – tanácsolta egyszer. Miután a drogellenes háború miatt felmerülő kétségek miatt az Egyesült Államok és Kanada is elállt bizonyos fegyverüzletektől, Manilának valóban kapóra jött a készséges Izrael. Tavaly például 21 millió dollár értékben vásároltak radart és tankelhárító fegyvereket. Duterte egyébként vasárnapi jeruzsálemi érkezésekor hosszú beszéddel örvendeztette meg a helyi filippínó közösséget (Izraelben mintegy harmincezren dolgoznak). Az eseményen újságírók nem vehettek részt, de beszámolók szerint az elnök éppen most érezte az idejét annak, hogy bocsánatot kérjen Barack Obamától, amiért néhány éve meglehetősen vulgáris kifejezésekkel küldte el melegebb éghajlatra. Ugyanakkor azt állította, a volt amerikai elnök nem haragszik rá heves szavaiért. Elnézést kérnie lenne még kitől: keményen beolvasott már a pápának, az ENSZ-nek és az Európai Uniónak is, legutóbb pedig a nők megerőszakolásával „humorizált”, ami szerinte csak szólásszabadságának gyakorlása.
fecsego.eu/népszava online
La Dutera de Hitler estaba esperando en Israel por un brazo revuelto
Foto: AFP / Pool / RONEN ZVULUN
Si se trata de un negocio, el Gobierno israelí también se siente abrumado por el hecho de que el Presidente de Filipinas se haya comparado con Hitler.

Si el presidente filipino, conocido por su bisexualidad, está a punto de visitar a Rodrigo Duterte, seguramente hará un gran ataque. Sin embargo, su visita oficial a Israel, oficialmente ayer, es particularmente intensa, ya que anteriormente había tenido una declaración que causó una enorme indignación entre los judíos. “Hitler masacró a tres millones de judíos. Tenemos tres millones de drogadictos a los que me gustaría sacrificar. Al menos, si Alemania tuviera un Hitler, Filipinas estaría allí “, específicamente el paralelismo con estas palabras entre el dictador nazi y él mismo en 2016. Duterte ha recibido numerosas críticas en todo el mundo por su despiadada guerra antidrogas. Manila reconoce oficialmente cinco mil muertes y cincuenta mil arrestos, pero según las organizaciones encargadas de hacer cumplir la ley, las cifras reales son mucho más altas. Según sus acusaciones, las autoridades actúan arbitrariamente, esencialmente ejecutando traficantes de drogas y consumidores. Pero a pesar de la declaración escandalosa y las preocupaciones por los derechos humanos, el gobierno israelí es ignorado por abrumadora mayoría, porque Duterte ha llegado a los negocios. “Si es un arma, te estoy diciendo que no compres a nadie más, excepto Israel”, aconsejó una vez. Después de las dudas surgidas de la guerra antidroga, Estados Unidos y Canadá también abandonaron algunas de las tiendas de armas, Manila sí ha recibido el dispuesto Israel. El año pasado, por ejemplo, tenían un radar de 21 millones de dólares y armas antitanque. Duterte, el domingo cuando llegó a Jerusalén, disfrutó de una larga conversación con la comunidad filipina local (alrededor de treinta y dos en Israel). El evento no contó con la presencia de periodistas, pero se informó que el presidente acaba de sentir el tiempo para disculparse con Barack Obama por haber enviado una expresión bastante vulgar a un clima más cálido durante algunos años. Al mismo tiempo, afirmó que el ex presidente de los Estados Unidos no lo odiaba por sus palabras de fuego. Se disculparía ante quien ya leyó al Papa, la ONU y la Unión Europea, y se sintió “humorizado” por la violación de mujeres, quien, en su opinión, solo ejerció su libertad de expresión.
fecsego.eu/newsword en línea

Leave a Reply 128 megnézve, 1 alkalommal mai nap |