| Mobile | RSS

Hvg: Handó Tünde arra utasította beosztottjait, hogy találjanak törvénytelenséget az őt felügyelő testületről

Budapest, 2017. július 14.
Handó Tünde, az OBH elnöke beszél a bíróságok napja alkalmából rendezett ünnepségen az Országos Bírósági Hivatalban (OBH) 2017. július 14-én.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Hvg: Handó Tünde arra utasította beosztottjait, hogy találjanak törvénytelenséget az őt felügyelő testületről

Új állomásához érkezett az Országos Bírósági Hivatal elnökének és az Országos Bírói Tanácsnak a harca. Vagyis igazából csak az OBH elnöke, Handó Tünde harcol az őt felügyelő szervezettel, viszont ahogy az a hvg.hu cikkéből kiderül, Handó nem válogat az eszközökben.

Legalább három törvénytelenséget kell találnia a címzett ítélőtáblai és törvényszéki elnököknek az Országos Bírói Tanács működésében

– ezt kéri Handó Tünde azoktól a bírósági vezetőktől, akiknek a kinevezése az ő hatáskörébe tartozik. Erre szerinte azért van szükség, mert az OBT az ő meglátása szerint törvénytelen módon és bizonyos esetben a tagok egyéni érdekei alapján működik.

A háború azért robbant ki az OBH és az OBT között, mert a Handót felügyelő Országos Bírói Tanácsba olyan bírák kerültek, akik nem nevezhetők Handó legjobb barátainak. Ezek után ki is derült, hogy sorozatosan törvényt sértett Handó Tünde, aki folyamatosan támadja az OBT-t, a tanács tagjait nemrég hazaárulónak nevezte.

Budapest, 2017. november 21.
Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke éves beszámolóját tartja az Országgyûlés igazságügyi bizottságának ülésén a Parlamentben 2017. november 21-én.
MTI Fotó: Kovács Attila
Az Országos Bírói Tanács már Handó Tünde menesztésével fenyegetőzik

Felszólították, hogy haladéktalanul tegyen eleget az OBT irányába fennálló törvényi kötelezettségeinek.

(kiemelt kép: mti)

fecsego.eu/hír24

Leave a Reply 228 megnézve, 1 alkalommal mai nap |