< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Nem módosul a román alkotmány, érvénytelen a népszavazás)) Constituția României nu se schimbă, referendumul este nevalid

| Mobile | RSS

Nem módosul a román alkotmány, érvénytelen a népszavazás)) Constituția României nu se schimbă, referendumul este nevalid

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál logója

Nem módosul a román alkotmány, érvénytelen a népszavazás

Nem kerülhet be a román alaptörvénybe az a módosítás, amely szerint a család egy férfi és egy nő házasságán alapul, mivel az erről rendezett kétnapos népszavazáson a részvétel nem érte el az érvényességi küszöböt.

Nem módosul a román alkotmány, érvénytelen a népszavazás

Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP – Getty Images

A központi választási bizottság (BEC) vasárnap este közzétett becslése szerint szombaton és vasárnap országszerte 3 millió 732 ezer választópolgár járult az urnákhoz, vagyis a választói névjegyzékben szereplők 20,41 százaléka.

A referendum akkor lett volna érvényes, ha a választói névjegyzékben szereplők legalább 30 százaléka leadta volna voksát.

(MTI)

fecsego.eu/propeller

www.fecsego.eu logo-ul portalului de știri internaționale

Constituția României nu se schimbă, referendumul este nevalid

Modificarea Legii fundamentale a României, potrivit căreia familia se bazează pe căsătoria unui bărbat și a unei femei, nu poate fi inclusă în Legea fundamentală română, deoarece participarea la referendumul de două zile în acest sens nu a atins pragul valabilității.

Constituția României nu se schimbă, referendumul este nevalid

Foto: DANIEL MIHAILESCU / AFP – Getty Images

Potrivit estimărilor publicate duminică de Comisia Electorală Centrală (BEC), sâmbătă și duminică, 3,8 milioane de alegători au fost admiși în urne, adică 20,41% din listele electorale.

Referendumul ar fi fost valabil dacă cel puțin 30% din voturile electorale ar fi votat.

(MTI)

fecsego.eu/propeller

Leave a Reply 88 megnézve, 1 alkalommal mai nap |