< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: 4-5 kongresszus és a vatikáni zsinat megkérdezése után jelölhet ellenfelet Tarlósnak az LMP

| Mobile | RSS

4-5 kongresszus és a vatikáni zsinat megkérdezése után jelölhet ellenfelet Tarlósnak az LMP

4-5 kongresszus és a vatikáni zsinat megkérdezése után jelölhet ellenfelet Tarlósnak az LMP

Horváth Csabát és Karácsony Gergely jelöltségét nem támogatná az LMP, Puzsér Róbert programja tetszik Ungár Péteréknek, azt meg fogják vitatni párton belül.

Abban vagyunk érdekeltek, hogy Budapesten olyan főpolgármester legyen, akivel be lehet vinni a várost a 21. századba- mondta az ATV Egyenes beszédben Ungár Péter. Az LMP elnökségi tagja szerint nem egy szocialista pártpolitikusra van szüksége Budapestnek- utalt ezzel Horváth Csaba esetleges jelöltségére. Hozzátette: azt sem gondolja, hogy a párt volt miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely lenne a megoldás, hanem egy olyan, független jelölt, aki pártérdekek felett tudná vezetni a fővárost.

A kérdésre, hogy Puzsér Róbert alkalmas jelölt lenne-e az LMP szerint, Ungár azt válaszolta: meg fogják vizsgálni az ő személyét és másokét is. Hozzátette: olyan ember kell, aki nem a szokásos öltönyös pártpolitikus, aki nem bukott ellenzéki, aki olyanokat mondogat csak, amik eddig még nem vezettek eredményre.

Puzsér programja kapcsán Ungár arról is beszélt, hogy nagyon jó ötletnek tartja a nagy sétálóövezetet, amivel Budapest felzárkózhatna Koppenhága és más európai nagyvárosok szintjére, mivel például egy erzsébetvárosi lakosra 0,3 négyzetméter zöld terület jut.

Ungár közölte, hogy program alapján fognak dönteni a jelöltjükről, és ez a folyamat náluk hosszadalmas és bonyolult szokott lenni. Megjegyezte: 4-5 kongresszust fognak a főpolgármester-jelöltségről tartani és valószínűleg megkérdezik a vatikáni zsinatot is erről.

Az LMP politikusa arról is beszámolt, hogy

többször beszélgetett már Puzsér Róberttel, akinek a közéleti szerepvállalását pozitívnak tartja.

Arra a kérdésre, hogy legutóbb miben maradtak, Ungár nem kívánt válaszolni.

A zöldpárt helyzetéről szólva azt is elmondta, természetesnek tartja, hogy most rossz állapotban vannak, mert ennek most van itt az ideje. Megjegyezte, amelyik párt most jól érzi magát a kétharmados vereség után, azzal van a probléma. Elismerte azt is, hogy az elmúlt időszakban nagyon súlyos hibákat követett el az LMP. A Jobbikkal való együttműködés kérdéséről azt mondta: sok mindenben együtt kell velük működni, mert érdemben változtattak a politikájukon. Egy korábbi sajtóhírre reagálva azt ugyanakkor megjegyezte, ahhoz, hogy valaki rajta legyen az ő fizetési listáján, nagyobb kvalitást kell mutatni, mint amit Volner János mutatott.

fecsego.eu(atv.hu

Leave a Reply 125 megnézve, 1 alkalommal mai nap |