Vlagyimir Putyin elárulta, miről egyeztetett Orbán Viktorral

Vlagyimir  elárulta, miről egyeztetett Orbán Viktorral

Az orosz elnök szerint Oroszország és Magyarország “az együttműködés komoly potenciálját gyűjtötte össze”.

Átadta megbízólevelét Vlagyimir Putyinnak Konkoly Norbert, Magyarország új moszkvai nagykövete. A ceremóniát a Kremlben rendezték meg, az orosz elnök nagyrészt a két ország közötti kapcsolatról beszélt, és azt is elárulta, miről egyeztetett nemrég Orbán Viktorral.

Putyin azt mondta, a magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalásai során „felvázolták a legkülönbözőbb területekre vonatkozó további együttműködés konkrét terveit”. Szerinte a két ország között komoly politikai párbeszéd folyik, és sok közös gazdasági projekt valósul meg, többek között az atomenergetikában.

Az orosz államfő szerint a kétoldalú kormányközi bizottság rendkívül hatékonyan működik, és még az idén megtartja alakuló ülését a régióközi együttműködési bizottság is.

Oroszország és Magyarország az együttműködés komoly potenciálját gyűjtötte össze

– jelentette ki az elnök. Putyin szerint Oroszország külkapcsolataiban síkraszáll a belügyekbe való be nem avatkozás elve mellett

és kategorikusan elutasítja a nemzetközi jog normáinak megkerülését az erődiktátum alkalmazását a nemzetközi színtéren.

Mint mondta, hazája az ENSZ BT állandó tagjaként kiáll az olyan, a világszervezet alapokmányában rögzített elvek mellet, mint az államok szuverenitása és egyenlősége, valamint a belügyekbe való be nem avatkozás.

fecsego.eu/hvg hu

Vladimir traiu o que ele havia concordado com Orbán Viktor

Segundo o presidente russo, a Rússia e a Hungria “colecionaram o grande potencial de cooperação”.

Vladimir Putin apresentou suas credenciais Norbert Konkoly, novo embaixador da Hungria de Moscou. A cerimônia foi realizada no Kremlin, o presidente russo em sua maioria falou sobre a relação entre os dois países, e também revelou que foi recentemente acordado com Viktor Orban.

Putin disse que durante as conversações com primeiro-ministro húngaro “planos concretos descritos para uma maior cooperação em diversas áreas.” Na sua opinião, um diálogo político sério acontecendo entre os dois países, e muitos projecto económico comum será implementado, incluindo na indústria nuclear.

De acordo com o chefe de Estado russo da comissão bilateral intergovernamental funciona de forma muito eficiente, e este ano também mantém a reunião inaugural do Comité de Cooperação inter-regional.

Rússia e Hungria reuniram um grande potencial de cooperação

Disse o presidente. Putin diz que é nas relações da Rússia com o princípio da não-interferência em assuntos domésticos

e categoricamente se recusa a contornar as normas do direito internacional para aplicar o ditame da força no cenário internacional.

Como ele disse, o país se destaca como previsto pelo Estatuto Organização de princípios para um membro permanente do Conselho de Segurança da ONU como a soberania e igualdade dos Estados, bem como nos assuntos internos falta de ação.

fecsego.eu/hvg hu