< Böngészés > Főoldal / Közélet, Sport / Blog article: Több ezer eurós bírság helyett nagyon sokat takaríthatnak a randalírozó szurkolók

| Mobile | RSS

Több ezer eurós bírság helyett nagyon sokat takaríthatnak a randalírozó szurkolók

2018. október 13. | hozzászólás | Közélet, Sport

Több ezer eurós bírság helyett nagyon sokat takaríthatnak a randalírozó szurkolók

Fotó: AFP/ Elmar Kremser
Szokatlan megoldást választott Mainz csapata – de így a rendbontókat nem tiltják ki életük végéig az összes német stadionból.
Takarítóként, illetve pályamunkásként dolgozhatja le a 15 ezer eurós büntetést a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Mainz csapatának nyolc szurkolója. A drukkerek 2017 márciusában füstbombákat és petárdákat dobáltak a játéktérre a Darmstadt elleni bajnokin, a rendbontás után a német szövetség megbüntette a mainzi klubot.
Az egyesület vezetése úgy döntött, hogy ellentétben más klubokkal, nem a polgári peres utat választja, amelynek végén a német jogrend szerint általában a bíróság megfizetteti a rendbontókkal a klubnak okozott anyagi kárt, hanem ledolgoztatja a drukkerekkel a büntetés összegét.
A nyolc mainzi szurkolóval és ügyvédeikkel külön-külön állapodott meg az egyesület, de mindenki élt ezzel a lehetőséggel. A drukkerek takarítanak a klubházban, tisztán tartják a pályát a csapat stadionjában és edzőközpontjában, de feladataik közé tartozik a lelátó, illetve a kapu mögötti pályarészek takarítása is egy-egy hazai mérkőzés után.
A Mainz vezetősége a rendbontás után a rendőrségen tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen, a vétkesek beazonosítását követően pedig anyagi kártérítésre is igényt tartott. Ha nem született volna megállapodás peren kívül arról, hogy a rendbontók ledolgozzák az okozott kár összegét, akkor a bíróság örökre kitiltotta volna őket az összes német stadionból, és több ezer eurós pénzbírságot szabott volna ki rájuk.
“Úgy gondoljuk, mindenki számára megfelelő megoldás született, ezek a szurkolók biztos nem dobnak be több petárdát a pályára, ezért az örökös kitiltásuk sem indokolt, és talán a társaikat is le tudják beszélni erről” – olvasható a mainzi klub közleményében.
fecsego.eu/népszava online
Leave a Reply 91 megnézve, 1 alkalommal mai nap |