< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Űrkutatás Szojuz-baleset: személyzet nélküli üzemmódba állíthatják az ISS-t)) Exploration de l’espace Accident de soja: vous pouvez régler l’ISS sans personnel

| Mobile | RSS

Űrkutatás Szojuz-baleset: személyzet nélküli üzemmódba állíthatják az ISS-t)) Exploration de l’espace Accident de soja: vous pouvez régler l’ISS sans personnel

2018. október 13. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Űrkutatás

Szojuz-baleset: személyzet nélküli üzemmódba állíthatják az ISS-t

A Nemzetközi Űrállomás elvileg személyzet nélkül is működhetne, mert tervezői számoltak ezzel a lehetőséggel.

Szükségessé válhat, hogy személyzet nélküli üzemmódba állítsák át a Nemzetközi Űrállomást (ISS) a bajkonuri Szojuz-baleset miatt – jelentette ki Szergej Krikaljov, a Roszoszmosz orosz állami űrvállalat “emberes” űrrepülési programjaiért felelős ügyvezető igazgatója a Cskalovszij katonai reptéren tartott pénteki sajtótájékoztatóján.

Elmondta, hogy a Nemzetközi Űrállomás elvileg személyzet nélkül is működhetne, mert tervezői számoltak ezzel a lehetőséggel. A szakemberek azonban minden megtesznek azért, hogy ez elkerülhető legyen, mert az állomás alapvetően ember által vezérelt űrrepülésekhez készült.

Lehetségesnek nevezte, hogy az űrállomás jelenlegi személyzetének misszióját néhány nappal meghosszabbítják, és előrehozzák a következő csapat fellövését. Mint mondta, nem kizárt, hogy a következő Progressz MSZ teherszállító rakétát a tervezettnél később fogják felbocsátani.

fecsego.eu/ma.hu

Exploration de l’espace
Accident de soja: vous pouvez régler l’ISS sans personnel

La Station spatiale internationale pourrait, en principe, fonctionner sans personnel, car ses concepteurs comptaient sur cette option.

Il pourrait être nécessaire de relocaliser la Station spatiale internationale (ISS) pour une opération sans pilote en raison de l’accident de Soyouz en raison de la crise des Abercrombie, a déclaré Sergei Krikaljov, directeur général des plans de vols spatiaux “humains” de l’agence spatiale russe Roszoszmos lors de sa conférence de presse tenue vendredi à l’aéroport militaire Cskalovszij.

Il a expliqué que la Station spatiale internationale serait en principe en mesure de fonctionner sans personnel, car ses concepteurs comptaient sur cette option. Cependant, les pratiquants feront tout pour éviter cela car la station est essentiellement conçue pour les vols spatiaux pilotés par l’homme.

Il était possible que la mission actuelle du personnel de la station spatiale soit prolongée de quelques jours et fasse avancer le lancement de la prochaine équipe. Comme vous l’avez dit, il n’est pas exclu que le prochain missile cargo Progress MSZ soit lancé plus tard que prévu.

fecsego.eu/ma.hu

 

Leave a Reply 82 megnézve, 1 alkalommal mai nap |