< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Nav, Rendőrségi hírek, Szegedi Törvényszék / Blog article: Tájékoztató jelleggel, avagy figyelemfelkeltés Juhász Tünde a CSMKH kormánymegbízottjának

| Mobile | RSS

Tájékoztató jelleggel, avagy figyelemfelkeltés Juhász Tünde a CSMKH kormánymegbízottjának

Tájékoztató jelleggel, avagy figyelemfelkeltés Juhász Tünde a CSMKH kormánymegbízottjának

Tisztelt Dr. Juhász Tünde CSMKH kormánymegbízott asszony!

Ígértemhez hűen tájékoztatom a megyében történő „dolgokról”,

Közérdekű állampolgári kérdéseink:

– Adnia kell- e tételes áfás számlát a vállalkozó autószerelőknek egy karambolos autón végzet munkáról, illetve a beépített alkatrészekről annak vizsgálatairól, a készült megrendelő jegyzőkönyvekről, a munkafelvételi szerződésekről…stb., és elvégezni az előírt vizsgálatokat, amit a törvény ír elő! Minden munkadíjról, elvégzett munkákról köteles e áfás számlát adni a vállalkozó autószerelő, valamint felelősséget vállalni az általa szerelt gépkocsi után. A jótállási bizonylatokat 20 ezer Ft után kötele- e adni?

– Az ide vonatkozó törvény betartása kötelező az állami szektorban, illetve a magánszférában dolgozók részére!Ha nem ad tételes végszámlát az autószerelő, hogyan tudja az állampolgár elszámolni az adójából/ Ilyen esetekben ki a felelős, s ki követ el adócsalást! Az autószerelőnek kell e engedély pl., ANTSZ  műhelynyitáshoz. Kellenek e bizonylatok, online pénztárgép még nyitás előtt?

– Ha egy autószerelő vállalkozó elviszi a gépjárművet vizsgáztatni, köteles e tudatni az autótulajdonosával, hogy melyik cégnél vizsgáztatta le és a kapott számlákat bemutatni-átadni és a munkadíjáról számlát adni?

– A NAV- nak kötelessége vizsgálni a bejelentéseket, eljárást kezdeményezni az ügyben, megvizsgálni az áfás számlákat, a pénztárgépbe beütött munkadíjakat és annak folyamatos nyilvántartásait? Erről tájékoztatni a bejelentőt, a megkárosítottat. Az általuk ellenőrzött vállalkozókkal köteles a NAV aláíratni a tételes ellenőrzési jegyzőkönyvet,lepecsételtetni az elvégzett ellenőrzéseket illetve aláirattatni az ellenőrzött személlyel – gondolom így lenne hivatalos eredeti a NAV ellenőrzése! A NAV kihasználhatja az „ vizsgálati előnyét” az állampolgárral szemben, törvényektől függetlenül!

– A rendőrség eltusolhatja a bejelentők által kért vizsgálatokat? Tehet-e különbséget a rendőrség állampolgár és állampolgár között. A vizsgáló éreztetheti az ellenszenvét a károsulttal szemben. A rendőrség később átírhatja e a meghallgatási jegyzőkönyvet, amit már aláírtak a meghallgatottak! Adnia kell e a meghallgatási jegyzőkönyvből egy példányt illeték befizetése ellenében?

– A bíró köteles- e felkészülni olyan ügyre, ami nem a szakterülete! Lehet a bíró türelmetlen a felperessel vagy az alperessel szemben. A bíró lehet részlehajló…

Megvédik egymást a bírók,(?( ha az ügyfél fellebbez az első fokú határozat ellen…ez tisztességes bírói magatartás!

2018-10-18

 

Oláh István László

főszerkesztő

Leave a Reply 368 megnézve, 1 alkalommal mai nap |