< Böngészés > Főoldal / Közélet, Tudomány/gazdaság / Blog article: Egyszerűen eltörölte a Föld színéről a hurrikán a hawaii szigetet

| Mobile | RSS

Egyszerűen eltörölte a Föld színéről a hurrikán a hawaii szigetet

Időjárás

Egyszerűen eltörölte a Föld színéről a hurrikán a hawaii szigetet

Telibe kapta és megsemmisítette.

A négyes erősségű Walaka hurrikán átnyargalt a hawaii szigetvilághoz tartozó magányos kis East-szigeten, és a műholdképek tanúsága szerint egyetlen éjszaka alatt gyakorlatilag teljesen eltüntette. A hurrikán még október elején csapott le, és a kutatók szerint elképesztően gyorsan beszántotta a szigetet – írta a hvg.hu.

A probléma az, hogy az egykori sziget kulcsfontosságú volt egyes fajok számára. A kritikusan veszélyeztetett barátfókák zöme például ezen a szigeten jött világra, a tengeri teknősök pedig itt szaporodtak. A hurrikán előtt és után készült fotókon jól látható, hogy a kiterjedt homok- és kavicspad helyén ma már az óceán hullámzik, és csak a víz alól látszanak ki valamennyire az egykori sziget vonalai.

 

A tudósok ismét figyelmeztettek, hogy a klímaváltozás miatt a jövőben egyre több hurrikán várható, amelyek növekvő kockázatot jelentenek az ilyen szigetekre.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 157 megnézve, 1 alkalommal mai nap |