< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Egymilliárdból vett házakat a kormány vajdasági magyaroknak

| Mobile | RSS

Egymilliárdból vett házakat a kormány vajdasági magyaroknak

Egymilliárdból vett házakat a kormány vajdasági magyaroknak

Illusztráció
Fotó: Shuttesrtock/
Míg a magyarországi magyaroktól elvett, addig a vajdasági magyaroknak viszont adott lakhatási támogatást a kormány: házanként 3,3 millió forintra pályázhattak, önrész nélkül.
Az lakástakarék pénztárak kivégzését nem sokkal előzte meg a hír, miszerint a kormány a vajdasági magyarok otthonhoz jutásának támogatásáról döntött – írja az Átlátszó. A Vajdasági Magyar Szövetséghez (VMSZ) kötődő pénzosztó szervezet, a Prosperitati Alapítvány oldalán tették közzé, hogy falusi házak megvásárlására lehet jelentkezni. A hír először februárban jelent meg:

a kormány összesen egymilliárd forint értékű vissza nem térítendő támogatást adott vajdasági családok házvásárlására.

Az újabb, augusztusi pályázati közlemény szerint az első két körben 385 család jutott otthonhoz a program első két körében. A kormány úgy adta a pénzt, hogy az értékbecslést az Alapítvány által megbízott értékbecslők végezték, az Alapítvány terhére.

Portánként legfeljebb 3,3 millió forintra lehet pályázni, kötelező önrész sem kellett.

Mindez abba a vajdasági gazdaságfejlesztési programba illeszkedik, amely keretében – az MTI akkori tájékoztatása szerint – 65 milliárd forint hitelt és vissza nem térítendő támogatást osztott szét a kormány.
fecsegoe.eu/Népszava online
Leave a Reply 147 megnézve, 1 alkalommal mai nap |