< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Mórahalmi makettpark: már öt gyanúsítottja van a nyomozásnak

| Mobile | RSS

Mórahalmi makettpark: már öt gyanúsítottja van a nyomozásnak

2018. október 30. | hozzászólás | Közélet

Mórahalmi makettpark: már öt gyanúsítottja van a nyomozásnak

Az még nem dőlt el, letartóztatják-e a volt Szeviép-vezért a Mini Hungary Park kapcsán indult büntetőeljárásban.

Még nem hozott döntést a Szegedi Törvényszék a Csongrád Megyei Főügyészség fellebbezése kapcsán, letartóztatják-e a Mini Hungary Park beruházása kapcsánköltségvetési csalás gyanújával indult büntetőeljárásban őrizetbe vett egykori Szeviép-vezért – írta a Magyar Hírlap.

Juhászné Prágai Erikától, a törvényszék szóvivőjétől megtudta a lap: ennek oka az, hogy a gyanúsított még nem nyilatkozott az első fokon hozott bűnügyi felügyelet ellen fellebbezést benyújtó ügyészségi indítvány kapcsán, kéri-e tárgyalás tartását, vagy sem.

Ha nem kéri, az új büntetőeljárási törvény értelmében a bíróság iratok alapján hoz jogerős végzést. B. Sándor még nem nyilatkozott, de a határidő még nem járt le

– mondta a szóvivő.

Mint a Magyar Hírlap megtudta, már öt gyanúsítottja van a mórahalmi Mini Hungary Park ügyében a nyáron költségvetési csalás gyanújával indult büntetőeljárásnak, közülük két gyanúsítottal szemben rendelt el a bíróság bűnügyi felügyeletet, házi őrizetet, illetve lakhelyelhagyási tilalmat. Az ügy egyik gyanúsítottja D. Imre, a Bornemzet Kft. ügyvezetője, a Délmagyarország egykori főszerkesztője, szintén gyanúsított az uniós projekt kivitelezését végző cég ügyvezetője és a beruházás műszaki ellenőre. A pénzügyi nyomozók egy a kivitelezésben részt vevő társaság vezető tisztségviselőjét szintén meggyanúsították azzal, hogy részt vett a költségvetésnek több mint félmilliárd forint vagyoni hátrányt okozó bűncselekményben.

fecsego.eu/DM

Leave a Reply 767 megnézve, 1 alkalommal mai nap |