< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Hirdetmény nélküli eljárásban, saját cégétől rendelt a Magyar Honvédség nyári gyakorlóruhákat 3,7 milliárd forintért

| Mobile | RSS

Hirdetmény nélküli eljárásban, saját cégétől rendelt a Magyar Honvédség nyári gyakorlóruhákat 3,7 milliárd forintért

Hirdetmény nélküli eljárásban, saját cégétől rendelt a Magyar Honvédség nyári gyakorlóruhákat 3,7 milliárd forintért

 SZERZŐ: 168 ÓRA

A Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban intézte a nyári gyakorlóruhák beszerzését az elkövetkező két évre.

Ennek indoka, hogy az eljárás a kiíró szerint nem tartozik a vonatkozó uniós irányelv alá.

Az esetről beszámoló 24.hu szerint az eljárásban az egyetlen szempont az volt, hogy a legolcsóbb nyerjen. Tekintve, hogy egyetlen cégtől, az állami tulajdonban lévő HM (azaz a Honvédelmi Minisztérium) Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.-től érkezett ajánlat, ez meg is valósult.

A HM El ajánlata egészen véletlenül fillérre annyi volt, amennyit a minisztérium előzetesen költségként becsült: nettó 3 686 614 172 forint.

A HM EI fő tevékenysége épületüzemeltetés és az Opten adatai szerint, 4260 főt foglalkoztatnak. Árbevételük az utóbbi két évben 47,6 milliárd forintról 61,7 milliárd forintra emelkedett, adózott eredményük pedig 1,27 milliárd forintról 2,78 milliárd forintra nőtt. A cég sorozatosan nyeri az állami megbízásokat, ugyanakkor az Állami Számvevőszék nemrégiben többek között a HM El működésénél is talált több szabálytalanságot.

fecsego.eu/168. óra

Leave a Reply 608 megnézve, 1 alkalommal mai nap |