< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Migránsok tömegének újabb inváziója elé néz Amerika

| Mobile | RSS

Migránsok tömegének újabb inváziója elé néz Amerika

2018. október 31. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Migránsok tömegének újabb inváziója elé néz Amerika

 

Az 1500-2000 fősre becsült csoport kedden kelt útra a guatemalai-mexikói határon fekvő Ciudad Hidalgóból a 30 kilométerre fekvő Tapachula település irányába a dél-mexikói Chiapasban.

Gerardo Garcia Benavente, a mexikói bevándorlási hatóság megbízottja szerint ez a közép-amerikai illegális bevándorlókból álló csoport nem akar csatlakozni ahhoz a jóval északabbra vonuló – eltérő becslések szerint egy 3500-7000 fős – migránskaravánhoz, amely jelenleg Juchitán de Zaragoza városánál tart Oaxaca államban. A Radio Formula rádiónak nyilatkozó illetékes azt mondta, a migránsok biztosak abban, hogy el fogják érni az Egyesült Államok határát.

A közép-amerikai migránsok nagyobb csoportja október 13-án kelt útra a hondurasi San Pedro Sula városából. Az elsősorban Guatemalából, Hondurasból és Salvadorból származó migránsok szintén az Egyesült Államok határához tartanak a mexikói Tijuana államba. Juchitantól úti céljuk megközelítőleg 3500 kilométerre fekszik.

Időközben Guatemalában a mexikói határon már egy harmadik migránscsoport szerveződik, hogy átkelhessen Mexikóba. A jelenleg mintegy 350 fős tömeg Tecún Umánban várja, hogy további emberek csatlakozzanak hozzája. Donald Trump amerikai elnök fenyegetésként értékelte a Mexikó felől közeledő migránskaravánokat, s ezért úgy döntött, hogy több mint 5200 katonát küld a határra.

fecsego.eu/Híradó

Leave a Reply 605 megnézve, 1 alkalommal mai nap |