< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Saját farkába harapott a kormánypropaganda az Orbánt luxusrepülőzéseiről kérdező jobbikos lejáratásakor

| Mobile | RSS

Saját farkába harapott a kormánypropaganda az Orbánt luxusrepülőzéseiről kérdező jobbikos lejáratásakor

2018. október 31. | hozzászólás | Közélet

Saját farkába harapott a kormánypropaganda az Orbánt luxusrepülőzéseiről kérdező jobbikos lejáratásakor

SZERZŐ: 168 ÓRA

Kétszínűnek és álságosnak nevezte kedd reggeli cikkében a kormánypárti Origo Szilágyi György jobbikos képviselőt, aki magánrepülőgépes útjairól többször is – legutóbb hétfőn – kérdezte a parlamentben Orbán Viktort. A propagandaportálnak sikerült ugyanis lelepleznie, hogy Szilágyi „sokmilliós ajándékutat kapott a riói olimpiára”, amit a Budapest 2024 Kft. fizetett.

Csakhogy ezt a céget éppen a kormány hozta létre a népszavazási kezdeményezés miatt elbukott budapesti olimpiai pályázathoz, Szilágyi pedig az Olimpiai Védnökök Testületének meghívott tagjaként, hivatalos – kormánypárti politikusokkal teli – küldöttség tagjaként utazott Rióba.

„Orbán Viktorral és a maffiakormánnyal ellentétben nem jutalomúton, luxusvadászaton, vagy a túlárazott közbeszerzési visszaosztásainak hálájából fakadó magánrepülős ajándékúton vettem részt a 2016-os riói olimpián” – közölte Szilágyi György, hozzátéve, hogy az Origo állításaival ellentétben turistaosztályon utazott, és nem ötcsillagos hotelben szállt meg.

A Jobbik-frakció közleményéből az is kiderül, hogy az Olimpiai Védnökök Testületének szinte valamennyi tagját kiutaztatta a Budapest 2024. A testület tagjai közt van Borkai Zsolt fideszes politikus és volt MOB-elnök, Tarlós István és Schmitt Pál, Fürjes Balázs kormánybiztos, Martonyi János volt külügyminiszter, Gyárfás Tamás volt úszóelnök, Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök és Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke.

Arról pedig, hogy Orbán Viktor milyen módszerrel és milyen költségen utazott – hiszen nyilván ott volt 2016-ban – a riói olimpiára, egyelőre még nem is tudni.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 584 megnézve, 1 alkalommal mai nap |