< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: 50 évre növelnék a magyar hadkötelesek behívhatósági korhatárát/// Cela augmenterait l’âge de la retraite des chefs de guerre hongrois de 50 ans

| Mobile | RSS

50 évre növelnék a magyar hadkötelesek behívhatósági korhatárát/// Cela augmenterait l’âge de la retraite des chefs de guerre hongrois de 50 ans

50 évre növelnék a magyar hadkötelesek behívhatósági korhatárát

Benkő Tibor honvédelmi miniszter szerdán benyújtotta az Országgyűlésnek a Magyar Honvédség új szervezeti rendjének kialakításáról szóló javaslatot.

50 évre növelnék a magyar hadkötelesek behívhatósági korhatárát

A több törvény módosításáról szóló javaslat többek között a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség irányításának szétválasztásáról rendelkezik, de a szervezeti átalakításokon túl rögzíti az önkéntes tartalékos szolgálatvállalás ösztönzését, valamint bevezeti az úgynevezett honvédelmi veszélyhelyzet fogalmát. A javaslat elfogadása esetén január elsejével lép hatályba.

A parlament honlapján közzétett javaslatban Benkő Tibor kiemelte: az új típusú kihívások szükségessé teszik az irányítás és a vezetés szétválasztását, a közigazgatási és a katonai feladatok markáns elkülönítését.

A javaslat a Honvéd Vezérkar Honvédelmi Minisztériumból történő kiszervezésével összefüggésben meghatározza az új irányítási és vezetési rend közjogi kereteit. Ennek lényege, hogy

a miniszter csak irányítaná a Magyar Honvédséget, a Magyar Honvédség parancsnoka pedig vezetné.

Ezzel elválna az irányítás és a vezetés, a Magyar Honvédség katonai vezetése kiválna a HM-ből, a Magyar Honvédség felső szintű vezető szerveként önálló honvédségi szervezetként létrejönne a Magyar Honvédség Parancsnoksága. Ennek nyomán a HM nem lenne a Magyar Honvédség része, tisztán központi államigazgatási szervként működne, és a miniszter irányítást gyakorolna a Magyar Honvédség felett.

A javaslat tartalmazza többek között a hivatásos állományba kerülés szabályainak rugalmasabbá tételét, az úgynevezett kirendelés intézményének megteremtését.

A szervezeti átalakítással összefüggésben pontosítják a Magyar Honvédség személyi állományára vonatkozó szabályozást is, új kategóriaként jelenne meg a honvédelmi alkalmazott.

A kiképzett tartalékos állományt pedig kibővítenék a katonai tanintézetben hallgatói, honvéd tisztjelölti vagy altisztjelölti szolgálatot teljesítő férfiakkal.

Ezen felül az önkéntes tartalékos szolgálatvállalást a

honvédelmi szolgálati díj kiterjesztésével, valamint részükre pótlék megállapíthatóságának törvényi megalapozásával kívánják ösztönözni.

A javaslat rögzíti azt is, hogy a honvédelmi bírság jogintézményével kívánják a “jogkövető magatartásra sarkallni” a honvédelmi adatkezelésben érintetteket. A honvédelmi bírság kiszabására például a törvényjavaslatban nevesített honvédelmi feladatok végrehajtásának elmulasztásával, késedelmes teljesítésével összefüggésben a fővárosi és a megyei kormányhivatal lenne jogosult.

A honvédelmi miniszter kitért arra is, hogy figyelembe kell venni a Magyarországra is jellemző, a születésszám csökkenéséből adódó népességfogyást, amely a hadköteles korú férfiak számának folyamatos csökkenését eredményezi. Emiatt

tíz évvel, 50 évre növelnék a behívhatósági korhatárt. Ezáltal megközelítőleg 850 ezer emberrel növelnék a hadkötelezettség alapján behívhatók számát.

Benkő Tibor kiemelte továbbá, hogy az elmúlt években jelentősen megváltozott biztonsági környezetben az új típusú kihívások egyértelműen szükségessé tették az államok védelmi szabályozásának újragondolását.

Mint kifejtette: az elmúlt években új jelenségek jelentek meg – mint például a hibrid hadviselés – amelyek kihasználják az államok védelmi szabályozásának gyengeségeit, illetve a korábbi biztonsági környezethez igazított kötöttségeit.

Ezért szükséges, hogy Magyarország is felkészüljön az új típusú “szürke zónás” kihívások hatékony kezelésére a szabályozás terén is. Ezt a célt szolgálja a honvédelmi veszélyhelyzetre vonatkozó javaslat, amely egy béke idejű, szélesebb körű, illetve az új típusú kihívásokhoz alkalmazkodó rugalmasabb felhatalmazást kíván biztosítani a kormány számára a válságok kezelésére való felkészülés, illetve az eszkaláció elleni fellépés hatékonyságának növelése érdekében – olvasható a honvédelmi miniszter javaslatában.

fecsego.eu/propeller

Cela augmenterait l’âge de la retraite des chefs de guerre hongrois de 50 ans

Tibor Benkő, ministre de la Défense, a soumis mercredi à l’Assemblée nationale une proposition visant à mettre en place une nouvelle structure organisationnelle des forces de défense hongroises.

Cela augmenterait l’âge de la retraite des chefs de guerre hongrois de 50 ans

La proposition de modification de plusieurs lois comprend, entre autres, la séparation de la direction du ministère de la Défense et des forces armées hongroises, mais au-delà des transformations organisationnelles, elle enregistre l’encouragement au service de réserve volontaire et introduit la prétendue menace à la défense. Lorsque la proposition sera adoptée, elle entrera en vigueur le 1 er janvier.

Dans une proposition publiée sur le site web du Parlement, Tibor Benkő a souligné que de nouveaux types de défis rendent nécessaires la séparation de la gouvernance et du leadership, ainsi que la séparation des tâches administratives et militaires.

La proposition définit le cadre de droit public du nouvel ordre de gouvernance et de gestion en rapport avec la sous-traitance des forces de défense du ministère de la Défense hongrois. Son essence est que

le ministre ne ferait que diriger l’armée hongroise et le commandant des forces de défense hongroises le dirigerait.

Cela conduirait à la gestion et à la direction, la direction militaire de l’armée hongroise se retirerait du HM, le quartier général des forces de défense hongroises, en tant qu’organisation militaire indépendante des forces de défense hongroises. De ce fait, le HM ne ferait pas partie des forces de défense hongroises, il fonctionnerait comme une administration d’État purement centrale et le ministre exercerait un contrôle sur les forces de défense hongroises.

La proposition prévoit notamment une assouplissement des règles applicables au recrutement de professionnels, à la création du “détachement”.

Dans le contexte de la transformation organisationnelle, les règlements concernant le personnel des forces de défense hongroises ont également été clarifiés et l’avocat de la défense apparaîtrait comme une nouvelle catégorie.

La réserve formée serait étendue à l’institut de formation militaire avec des étudiants, des officiers d’honneurs ou des officiers servant un rang élevé.

En outre, le service de réserve volontaire est assuré par un

en prolongeant les frais de service de la défense et en les complétant par les motifs légitimes de leur établissement.

La proposition prévoit également qu’avec l’institution juridique des amendes imposées par la défense nationale, ils souhaitent “poursuivre le comportement légitime” des personnes impliquées dans la gestion des données de la défense. Par exemple, dans le contexte de la non-exécution des tâches de défense mentionnées dans le projet de loi et en cas d’exécution tardive de la défense, les bureaux du gouvernement de la capitale et du comté auraient le droit d’imposer des amendes à la défense.

Le ministre de la Défense a également souligné la nécessité de prendre en compte la perte de population due à la diminution du nombre de naissances en Hongrie, qui se traduit par une baisse continue du nombre d’hommes de sexe masculin. Pour cette raison,

dix ans, 50 ans pour l’âge de la retraite. Grâce à cela, environ 850 000 personnes pourront augmenter leur nombre sur la base d’obligations militaires.

Tibor Benkő a également souligné que les nouveaux types de défis dans l’environnement de sécurité qui ont considérablement changé ces dernières années ont rendu nécessaire de repenser les règles de sécurité de l’État.

Comme il l’a expliqué, de nouveaux phénomènes tels que la guerre hybride sont apparus au cours des dernières années, tirant parti des faiblesses de la réglementation en matière de défense de l’État ou du resserrement de l’environnement de sécurité précédent.

Il est donc nécessaire que la Hongrie se prépare également à la gestion efficace de nouveaux types de défis de la “zone grise” dans la réglementation. C’est l’objet de la proposition de menace pour la défense, qui vise à conférer au gouvernement un mandat plus vaste et plus étendu dans le temps pour répondre aux nouveaux défis, se préparer à la gestion des crises et améliorer l’efficacité de l’escalade – a déclaré le ministre de la Défense proposition.

fecsego.eu/propeller

Leave a Reply 137 megnézve, 1 alkalommal mai nap |