< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Keményen beleszállt az MSZP Orbánba a menekültstátusz miatt))) Elle est entrée au MSZP Orbán pour obtenir le statut de réfugiée

| Mobile | RSS

Keményen beleszállt az MSZP Orbánba a menekültstátusz miatt))) Elle est entrée au MSZP Orbán pour obtenir le statut de réfugiée

Keményen beleszállt az MSZP Orbánba a menekültstátusz miatt

Az ellenzéki párt szerint a miniszterelnök nem engedi el „korrupt kollégáinak” a kezét. A döntés miatt összehívták a nemzetbiztonsági bizottságot is rendkívüli ülésre.

Keményen beleszállt az MSZP Orbánba a menekültstátusz miatt

„A Fidesz bebizonyította ország-világ előtt, hogy Magyarországnak olyan kormánya van, amely baltás gyilkosokat képes szabadon engedni, a börtön elől menekülő elítélt bűnözőket pedig képes menekültként befogadni és védelmezni”- olvasható az MSZP közleményében, melyben arra reagálnak, hogy Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő megkapta Magyarországtól a menekültstátuszt. A politikus ezt maga jelentette be Facebook-oldalán kedd délután.

A szocialisták azt üzenik Orbánnak: „Miniszterelnök úr! Most kell szerénynek lenni, mert most van mire”, majd hozzáteszik: „szégyen!”

Rendkívüli ülés lesz

A Gruevszki-üggyel kapcsolatban közben a Jobbik rendkívüli nemzetbiztonsági ülést hívott össze. Mirkóczki Ádám bizottsági elnök azt közölte, magyarázatot vár arra, ki a felelős érte, hogy „az elmúlt 28 évben példátlan módon így hazudjanak és átverjék testületileg az Országgyűlés legfontosabb szakbizottságát”.

Hozzátette: „a Gruevszki-botránnyal kapcsolatban a Belügyminisztérium és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal törvényi kötelezettségüket megszegték, a nemzetbiztonsági átvilágításon is átesett bizottsági tagokat félrevezették”.

Az Indexnek a jobbikos politikus azt nyilatkozta, hogy a hivatal vezetője a mai parlamenti bizottsági ülésen azt mondta, Gruevszki kérelmének elbírálása még nem zárult le és az egy hosszadalmas folyamat, sokáig tart majd. Egy órával később pedig a Magyar Idők tényként írt róla, hogy az eljárás lezárult, majd a volt macedón kormányfő is bejelentette, hogy megkapta a menekültstátuszt.

A Demokratikus Koalíció világméretű botránynak nevezte a hírt. Rónai Sándor, a párt szóvivője azt mondta: csak és kizárólag bűnöző kormányok adnak bűnözőknek menekültstátuszt. Hozzátette: ilyen eset egyetlen másik európai országban sem fordulhatott volna elő. A magyar kormány ezzel azt üzeni a világ bűnözőinek és terroristáinak, hogy Magyarországon menedéket lelhetnek a törvények elől – jelentette ki a politikus, aki szerint az ügynek súlyos nemzetközi következményei várhatók.

Reagált a Belügyminisztérium is

Közben a Belügyminisztérium a nemzetbizontsági bizottság ülésén elhangzottakkal kapcsolatban közleményt adott ki. Ebben azt írják, hogy “a Belügyminisztérium ellentmondást nem tűrően leszögezi: a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal főigazgatója az adott helyzetnek mindenben megfelelő, hiteles jogi tájékoztatást adott Nikola Gruevszki menekültkérelméről”. A tárca “méltatlannak tart és kategorikusan visszautasít minden olyan politikai támadást, amely a munkájukat a hivatali esküjüknek megfelelően végző kormánytisztviselők ellen irányul”, majd emlékeztetnek rá, hogy a magyar hatóságok a menedékjogi törvény rendelkezéseinek betartása érdekében nem adhatnak tájékoztatást egyetlen menekültügyi eljárásról sem a nyilvánosságnak, és – az ENSZ menekültügyi főbiztosának kivételével – más hatóságnak sem. A döntésről egyedül a kérelmezőt tájékoztatják- olvasható a közleményben.

fecsego.eu/atv.hu

Elle est entrée au MSZP Orbán pour obtenir le statut de réfugiée

Selon le parti d’opposition, le Premier ministre n’autorise pas ses “collègues corrompus”. En raison de cette décision, le Comité de la sécurité nationale a été convoqué pour des réunions extraordinaires.
Elle est entrée au MSZP Orbán pour obtenir le statut de réfugiée

“Fidesz a prouvé au monde paysan que la Hongrie avait un gouvernement capable de libérer des assassins de la boue, et que les prisonniers emprisonnés sont en mesure de s’adapter et de se défendre en tant que réfugiés”, lit-on dans le communiqué du MSZP, qui répond à l’ancien discours macédonien de Nikola Gruevski. chef de l’Etat a reçu le statut de réfugié de Hongrie. Le politicien lui-même a rapporté sur sa page Facebook mardi après-midi.

Les socialistes disent à Orban: “Premier ministre! Maintenant ça devrait être modeste, parce que maintenant c’est quoi “, alors ils ajoutent:” Honte! ”

Ce sera une réunion extraordinaire

Dans le cadre de l’affaire Gruevski, Jobbik a convoqué une réunion extraordinaire sur la sécurité nationale. Ádám Mirkóczki, président de la commission, a déclaré qu’il espérait expliquer qui était responsable du fait que “depuis 28 ans, la plus importante commission du Parlement a été menti et transmise de manière sans précédent”.

Il a ajouté: “Dans le cadre de l’affaire Gruevski, le ministère de l’Intérieur et l’Office de l’immigration et de la nationalité ont violé leurs obligations statutaires et les membres de la Commission soumis à une enquête de sécurité nationale ont été induits en erreur”.

Le meilleur homme politique de l’Index a déclaré que le responsable du bureau avait déclaré lors de la réunion du comité parlementaire d’aujourd’hui que la candidature de Gruevski n’était pas encore close et qu’un processus long prendrait beaucoup de temps. Une heure plus tard, le Hungarian Times a annoncé que la procédure était terminée et l’ancien Premier ministre macédonien a également annoncé qu’il avait obtenu le statut de réfugié.

La coalition démocratique a qualifié la nouvelle de scandale mondial. Sándor Rónai, porte-parole du parti, a déclaré: seuls et exclusivement des gouvernements criminels accordent aux criminels le statut de réfugiés. Il a ajouté qu’un tel cas n’aurait pu se produire dans aucun autre pays européen. Le gouvernement hongrois dit aux criminels et aux terroristes du monde entier qu’ils peuvent chercher un abri en Hongrie “, a déclaré le responsable politique qui a déclaré que cette affaire avait de graves conséquences sur le plan international.

Le ministère de l’intérieur a répondu

Dans le même temps, le ministère de l’Intérieur a publié une communication sur les questions soulevées lors de la réunion du Comité national transfrontalier. En cela, il est indiqué que “le ministère de l’Intérieur déclare une contradiction: le directeur général de l’Office de l’immigration et de l’asile a fourni à la situation juridique des informations juridiques crédibles et suffisantes concernant la demande d’asile de Nikola Gruevski”. Le ministère “considère qu’il est indigne et refuse catégoriquement toute attaque politique dirigée contre des fonctionnaires exécutant leur travail conformément à la charge qui leur est due”, et rappelle que les autorités hongroises ne doivent pas informer le public d’une procédure d’asile afin de se conformer aux dispositions de la loi sur l’asile, et – à l’exception du Haut Commissaire des Nations Unies pour les réfugiés – à aucune autre autorité. La décision est uniquement informée par le demandeur, comme indiqué dans la notification.

fecsego.eu/atv.hu

 

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |