< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: EL: Kikapott a Vidi Boriszovban, csekély esélye maradt a továbbjutásra

| Mobile | RSS

EL: Kikapott a Vidi Boriszovban, csekély esélye maradt a továbbjutásra

2018. november 30. | hozzászólás | Sport

EL: Kikapott a Vidi Boriszovban, csekély esélye maradt a továbbjutásra

A magyar bajnok MOL Vidi FC idegenben 2–0-ra kikapott a BATE Boriszovtól csütörtökön, az Európa Liga ötödik fordulójában.

Európa-liga, csoportkör, L csoport, 5. forduló:

BATE Boriszov (fehérorosz) – Vidi FC 2-0 (1-0)

Boriszov Aréna, 8963 néző, v.: del Cerro (spanyol)

Gólszerzők: Szignyevics (22.), Ivanic (85.)

Sárga lap: Filipenko (39.), Hleb (49.), Szignyevics (65.), illetve Vinícius (76.)

BATE Boriszov: Cserbiszkij – Rios, Volkov, Filipenko (Poljakov 46.), A. Filipovic – Baga, Dragun, Ivanic – Hleb (Skavis 66.), Szignyevics, Stasevic (Gordejcuk 89.)

Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego (Kovács I. 66.), Hadzic, Pátkai (Hodzic 64.) – Huszti (Nikolov 74.), Milanov – M. Scepovic

A fehérváriaknak maradt még esélyük a továbbjutásra

 

A hideg boriszovi estén a BATE már a harmadik percben befűtött a fehérváriaknak, egy a tizenhatos jobb sarkától leadott lövés a bal kapufát is érintve hagyta el a játékteret, majd pár perc múlva Viníciusnak kellett a gólvonalról mentenie.

A magyar bajnok a kilencedik percben Huszti Szabolcs révén került először helyzetbe, ám végül az agilisabban kezdő és többet kezdeményező fehéroroszok a 22. percben egy szöglet után megszerezték a vezetést: Vinícius lemaradt NikolaI Signevichről, aki a hosszúba csúsztatott.

A Vidi előtt a 40. percben adódott az első félidő egyetlen komoly lehetősége, mikor Huszti 16 méteres, lapos szabadrúgása borzolta a hazai kedélyeket, ám Denis Scherbitsky ha üggyel-bajjal is, de védeni tudott.

A második játékrész sokkal lüktetőbben kezdődött, a Vidi felszívta magát, a BATE pedig visszahúzódott és onnan vezetett veszélyes kontrákat. A 72. percben közel járt a gólhoz a fehérvári csapat, amikor Georgi Milanov szögletét a csereként beállt Armin Hodzic centiméterekkel fejelte kapu mellé. Küzdött, hajtott a magyar együttes, ám sok volt a pontatlanság a játékában. Ez öt perccel a rendes játékidő letelte előtt bosszulta meg magát, mikor Mirko Ivanic bevette Kovácsik kapuját és ezzel eldöntötte a mérkőzést.

A csoportot a Chelsea vezeti, győzelmükkel a fehéroroszok feljöttek a második helyre, míg a szintén hatpontos Vidi az egymás elleni eredmények miatt visszacsúszott a harmadik helyre.

A magyar bajnok az utolsó fordulóban a Chelsea-t fogadja a MOL Aréna Sóstó stadionban, a fehérváriak pedig csak akkor juthatnak tovább a csoportból, ha több pontot szereznek Maurizio Sarri együttese ellen, mint a BATE Boriszov a PAOK otthonában.

fecsego.eu/híradó

Leave a Reply 539 megnézve, 1 alkalommal mai nap |