< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Kiállt a magyar kormány mellett több amerikai republikánus kongresszusi képviselő// Vários representantes do Congresso Republicano Húngaro ficaram ao lado do governo húngaro

| Mobile | RSS

Kiállt a magyar kormány mellett több amerikai republikánus kongresszusi képviselő// Vários representantes do Congresso Republicano Húngaro ficaram ao lado do governo húngaro

Kiállt a magyar kormány mellett több amerikai republikánus kongresszusi képviselő

Andy Harris hitet tett az Egyesült Államok és Magyarország közötti erős szövetség további erősítése mellett.

Kiállt a magyar kormány mellett az Európai Parlament “büntető döntésével” szemben Andy Harris és 11 további amerikai republikánus kongresszusi képviselő.

Harris csütörtökön feltette a Twitter-profiljára azt a levelet, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek írt a képviselők aláírásával.

Azzal vezeti fel a levelet, hogy az EP nemrég megbüntette Magyarországot, amiért mint szuverén ország él a jogaival és erősíteni igyekszik nemzeti öntudatát, ezért ők ismét kifejezésre juttatják, hogy támogatják a miniszterelnököt és demokratikusan megválasztott kormányát.

“2018. áprilisi választási győzelmük egyértelműen igazolja, hogy a magyar nép erős felhatalmazást adott önöknek az ország határainak megvédésére és a küzdelemre az illegális migráció ellen, amely veszélybe sodorja a nemzeti szuverenitást és az alapvető európai értékeket: a zsidó-keresztény hagyományokra épülő civilizációt, a szabad piacgazdaságot és a szuverenitást értéknek tartó erős nemzeteket. Csakis a magyar népnek szabad döntenie arról, hogy az önök kormánya milyen politikát folytasson!” – írta Harris a levélben.

Hálásak azért is – mint írta -, hogy Orbán Viktor felszólalt az Európai Parlamentben az antiszemitizmus és az ellen, hogy – a levélírók fogalmazása szerint – “Brüsszel támogatja az Izrael-ellenes nézeteket”. Harris dicséri a kormányfő arra tett erőfeszítéseit – és ezekben is melléállnak -, hogy az Európai Unió berkeiben és más nemzetközi fórumokon támogassák és védjék Izraelt mint az Egyesült Államok és Magyarország közös szövetségesét.

Harris hitet tesz az Egyesült Államok és Magyarország közötti erős szövetség további erősítése mellett, tekintve, hogy a két ország sok kérdésben azonos állásponton van. Az összekötő kapcsok között említi az erős gazdasági szálakat, az együttműködést a nemzetközi és iszlamista terrorizmus elleni küzdelemben, az üldözött keresztények közös támogatását, valamint a közös hitet az erős határbiztonság és honvédelem fontosságában.

Az EP az úgynevezett Soros-Sargentini-jelentés elfogadásával szeptember 12-én kezdeményezte a jogállamisági eljárás megindítását Magyarország ellen.

fecsego.eu/DM

Vários representantes do Congresso Republicano Húngaro ficaram ao lado do governo húngaro

Andy Harris acreditava em fortalecer ainda mais a forte aliança entre os Estados Unidos e a Hungria.

Andy Harris e outros 11 representantes republicanos nos EUA votaram a favor do governo húngaro, além da “decisão punitiva” do Parlamento Europeu.

Na quinta-feira, Harris postou uma carta para a carta de Viktor Orbán ao perfil do Twitter, com a assinatura dos deputados.

Ele relata que o PE recentemente puniu a Hungria por ter um país soberano para exercer seus direitos e fortalecer sua consciência nacional, então eles estão expressando novamente seu apoio ao primeiro-ministro e ao seu governo eleito democraticamente.

“Sua vitória eleitoral em abril de 2018 demonstra claramente que o povo húngaro lhe deu um forte mandato para defender as fronteiras do país e lutar contra a migração ilegal que ameaça a soberania nacional e os valores europeus fundamentais: civilização baseada nas tradições judaico-cristãs; uma economia de mercado livre e as nações poderosas que valorizam a soberania. Apenas o povo húngaro deve decidir que política seu governo deve fazer! ” “escreveu Harris na carta.

Eles também são gratos – como ele escreveu – que Viktor Orbán falou no Parlamento Europeu sobre o anti-semitismo e contra “Bruxelas apóia as visões anti-Israel”, de acordo com os escritores. Harris elogia os esforços feitos pelo Chefe de Governo para apoiar e defender Israel como o aliado dos Estados Unidos e da Hungria na União Européia e em outros fóruns internacionais.

Harris acredita em fortalecer ainda mais as fortes alianças entre os Estados Unidos e a Hungria, uma vez que os dois países compartilham a mesma opinião em muitas questões. Entre os elos de conexão, menciona fortes linhas econômicas, cooperação na luta contra o terrorismo internacional e islâmico, apoio conjunto de cristãos perseguidos e crença comum na importância da segurança e defesa das fronteiras.

Em 12 de Setembro, o PE iniciou o lançamento do processo do Estado de direito contra a Hungria, adoptando o chamado relatório Soros-Sargentini.
fecsego.eu/DM

Leave a Reply 335 megnézve, 1 alkalommal mai nap |