szerző:
hvg.hu

A kormány úgy döntött, hogy megveszi az épületet, az időseknek a főváros fog új helyet keresni.

Felvásárolja az állam egy fővárosi fenntartású idősotthon épületét – írja a Népszava a keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján.

A lap azt írja, az Orbán Viktor által jegyzett dokumentum kitűzi, hogy az államnak kell megvásárolnia a Knézich utca 14. szám alatti ingatlant, a kormány ugyanis ide helyezné át a Hőgyes–Schöpf-Merei Gyógyszerkutatási Centrumot, és végső soron a Semmelweis Egyetem vagyonkezelésébe helyeznék az épületet.

A határozat felkéri a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, és Kásler humánminisztert, hogy “Budapest Főváros Önkormányzatával együttműködésben – gondoskodjon az ingatlan állami tulajdonba kerüléséről”. Az adásvételre, költöztetésre összesen 952 millió forintot szán a kormány.

A jelenleg az épületben működő idősotthon áthelyezéséről a határozat szerint a fővárosnak kell gondoskodnia.

A Népszava emlékeztet rá, hogy a Knézich utca 14. szám alatt jelenleg a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona működik, a fővárosi fenntartású intézmény még két helyszínen üzemeltet hasonló otthont. A Knézich utcai, ötven férőhelyes ingatlanban leírásuk alapján egyébként súlyos demenciával küzdőket, fekvőbetegeket is ápolhatnak.

fecsego.eu/hvg.hu