< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Csúnyán betarthatnak a kivándorlóknak(((Ei pot adera la emigranți

| Mobile | RSS

Csúnyán betarthatnak a kivándorlóknak(((Ei pot adera la emigranți

Csúnyán betarthatnak a kivándorlóknak

Korlátozná az unión belüli szabad munkavállalás lehetőségét a román pénzügyminiszter, hogy enyhítse a hazai munkaerőhiányt.

Öt évre korlátozná minden tagállam esetében a munkavállalási engedély érvényességét Eugen Teodorovici, román pénzügyminiszter – tudósított a Maszol. A tárcavezető egy a duális oktatásról és a munkaerőhiányról tartott vitán vetette fel ezt az ötletet.

“Rabszolgatörvény”: megszólalt a munkaadói oldal is

Teodorovici elárulta, hogy a többi uniós tagállam pénzügyminisztereinek is felvetette már az elképzelését, miszerint az EU minden országában azonos időtartamra érvényes munkavállalási engedélyeket kellene bevezetni, amelyek nem lennének meghosszabbíthatók.

Ha valaki Németországban folyton megkapja a munkavállalási engedélyét, az soha nem fog visszatérni Horvátországba vagy Romániába, ahonnan a munkaerő elvándorolt – fejtegette, ám liberális oldalról bírálták a megjegyzését, mondván: nem egy uniós alapjog korlátozása a válasz a munkaerőhiányra.

fecsego.eu/napi gazdaság

Ei pot adera la emigranți

Aceasta ar limita posibilitatea angajării libere în cadrul Uniunii de către ministrul român al finanțelor pentru a atenua lipsa muncii interne.
autor: Barabás Júlia,

limita de cinci ani pentru fiecare stat membru valabilitatea permisului de muncă Eugen Teodorovića, ministrul român de Finanțe – a raportat pe urcare. Șeful consiliului a ridicat această idee pe o dezbatere despre educația duală și lipsa muncii.
“Rabbi Law”: site-ul angajatorului a vorbit de asemenea

Teodorovića a dezvăluit că el a ridicat miniștrii de finanțe ai celorlalte state membre ale Uniunii Europene este ideea că UE aplică aceleași permisele de muncă ar trebui să fie introdusă în toate țările care nu s-ar fi prelungit.

Dacă cineva vreodată devine un permis de muncă în Germania, niciodată nu va reveni în Croația sau România, în cazul în care munca migrat – a explicat, dar a criticat nota din partea liberală, spunând că UE nu este o limitare fundamentală ca răspuns la lipsa forței de muncă.

fecsego.eu / zi economie

 

Leave a Reply 112 megnézve, 1 alkalommal mai nap |