< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: EU-s vizsgálat indul az osztrák családtámogatási rendszer átalakítása miatt, az ügy 40 ezere magyar gyereket érint///. UE inicia investigação devido à mudança no sistema austríaco de apoio à família, a questão diz respeito a 40 mil crianças húngaras

| Mobile | RSS

EU-s vizsgálat indul az osztrák családtámogatási rendszer átalakítása miatt, az ügy 40 ezere magyar gyereket érint///. UE inicia investigação devido à mudança no sistema austríaco de apoio à família, a questão diz respeito a 40 mil crianças húngaras

EU-s vizsgálat indul az osztrák családtámogatási rendszer átalakítása miatt, az ügy 40 ezere magyar gyereket érint

EU-s vizsgálat indul az osztrák családtámogatások ügyében a V4-ek közös fellépése nyomán – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára vasárnap az MTI-vel. – Eredményes a V4 közös fellépése azon osztrák döntés ellen, amely a gyermekek után járó családi ellátásokat alacsonyabb összegben állapítja meg január 1-jétől az Ausztriában dolgozó uniós, így magyar állampolgárok számára is – mondta az államtitkár. Miután a V4 országok, valamint Litvánia, Szlovénia és Bulgária nyílt levélben szólította fel az Európai Bizottságot(EB), hogy tegye meg a szükséges lépéseket, Marianne Thyssen, az EB foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős biztosa jelezte, hogy a testület vizsgálatot indít az osztrák döntés uniós joggal való összeegyeztethetőségéről.

Az államtitkár ismertette, a visegrádi országok azt követően fordultak a bizottsághoz, hogy egy osztrák kormánydöntés értelmében 2019. január 1-jétől csökken az Ausztriában dolgozó uniós állampolgároknak a nem Ausztriában élő gyerekek után járó családtámogatások összege.

A V4, valamint Bulgária, Litvánia és Szlovénia határozott álláspontja, hogy a döntés súlyosan sérti az uniós jogot, az egyenlő bánásmód elvét és a szociális biztonsági koordináció alapelvét, illetve indokolatlan megkülönböztetést jelent, hiszen a külföldi munkavállalók ugyanolyan mértékben adóznak és fizetnek járulékot, mint az osztrák munkavállalók.

Marianne Thyssen válaszlevelében jelezte Novák Katalinnak, a EB meggyőződése, hogy a szabad mozgás elve alapján minden uniós állampolgárt azonos jogok illetnek meg, és senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés a családtámogatások tekintetében sem. A szociális biztonsági koordináció alapelve szerint megengedhetetlen az EU-ban a családi ellátások folyósításának csökkentése. Az osztrák családtámogatások indexálása legnagyobb mértékben a magyar családokat, közel 40 ezer magyar gyermeket érint.

Az Orbán-kormány számára a gyermeket nevelő családok támogatása kulcsfontosságú, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsák a családok teljes körű hozzáférését a jogaikhoz és ellátásaikhoz. A kormány pozitívan tekint az EB által hamarosan elindított vizsgálatra, és reméli, hogy a testület ezúttal kiáll a magyar emberek, családok jogaiért is – fűzte hozzá az államtitkár. Ő maga – fűzhetjük hozzá – ezt nem mindig teszi meg, nemrég ugyanis azt kezdte el fejtegetni, hogy egy egyedülálló nőnek szerinte nincs joga gyermeket vállalni.

fecsego.eu/168 óra

UE inicia investigação devido à mudança no sistema austríaco de apoio à família, a questão diz respeito a 40 mil crianças húngaras

UE inicia investigação sobre as prestações familiares austríacas resultantes de uma ação conjunta dos países V4 – disse Catherine Novak, Ministro de Estado da Família e da Juventude Assuntos do Departamento de Recursos Humanos da MTI no domingo. – Eficaz contra o V4 acção conjunta da decisão austríaca, que estabelece prestações familiares a pagar aos filhos a uma taxa inferior a 1 de Janeiro para a UE, como cidadãos húngaros que trabalham na Áustria – disse o Secretário de Estado. Depois que os países V4, bem como a Lituânia, Eslovénia e Bulgária apresentou uma carta aberta à Comissão Europeia (CE) para tomar as medidas necessárias, Marianne Thyssen, EB Emprego, Assuntos Sociais e as habilidades dos funcionários necessários e mobilidade Comissário responsável indicou que o corpo inicia uma investigação sobre a compatibilidade da decisão austríaca com o direito da UE.

O secretário de Estado explicou os países de Visegrado ter seguido a comissão de que, sob a decisão de um governo austríaco a declinar a partir de 01 de janeiro de 2019, os cidadãos da UE que trabalham na Áustria o montante das prestações familiares devidas às crianças que não vivem na Áustria.

A V4, Bulgária, Lituânia e Eslovénia estão firmemente de opinião que a decisão é uma grave violação do direito da UE é o princípio da igualdade de tratamento eo princípio coordenação da segurança social ou discriminação injustificável porque de trabalhadores estrangeiros na mesma medida tributados e pagar contribuições como Trabalhadores austríacos.

Marianne Thyssen resposta referia Catherine Novak, a CE considera que o princípio da liberdade de circulação para todos os cidadãos da UE têm direito aos mesmos direitos, e ninguém vai ser discriminado em relação a qualquer apoio familiar. Reduzir o pagamento das prestações familiares é inaceitável na UE em conformidade com os princípios básicos de coordenação da segurança social. Indexação Os subsídios da família austríaca afetam principalmente as famílias húngaras, quase 40.000 crianças húngaras.

Para o apoio do governo Orban para famílias criar os filhos é crucial, portanto, fazer tudo a fim de assegurar o pleno acesso para as famílias e para os direitos dos ellátásaikhoz. O governo em breve será lançado por uma visão positiva do Tribunal de Justiça examinou, e espera que desta vez o corpo pode levantar-se para o povo húngaro, os direitos da família – comentou o Ministro de Estado. Ele próprio – pode ser anexado a – nem sempre o faz, porque recentemente começamos fejtegetni que uma única mulher que ele acha que não é direito de ter filhos.

fecsego.eu/168 horas

Leave a Reply 121 megnézve, 1 alkalommal mai nap |