< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Breaking: Csak négy órán át lesznek érvényesek a 100 km alatti vonatjegyek

| Mobile | RSS

Breaking: Csak négy órán át lesznek érvényesek a 100 km alatti vonatjegyek

Breaking: Csak négy órán át lesznek érvényesek a 100 km alatti vonatjegyek

Nincs sok idő a megszokásra. A decemberi menetrendváltáskor már életbe is lép a korlátozás.

MÁV üzletszabályzata több pontban is módosul, de ezek közül a legfontosabb, hogy

a 100 km alatti utazásra szóló jegyek csupán négy órán át lesznek érvényesek.

A módosítást a vasúttársaság azzal magyarázza, hogy sokan visszaélnek ezzel a jegytípussal. Ezt különösen a budapesti elővárosban, a Budapest–Székesfehérvár vonalon nyáron, illetve a Budapest–Vác–Szob vonalon tapasztalják, az utóbbi vonalon egész évben.

A vasúttársaság előzetes felmérése szerint a módosítás a tipikus utazások esetében nem okoz különösebb kényelmetlenséget az utasoknak: például a reggel 7 órakor vásárolt, 100 kilométeres távolságnál rövidebb útra érvényes menetjegy 11 óráig felhasználható, viszont még a jegyvizsgáló szándékos elkerülése sem teszi lehetővé, hogy a délután – munkából, iskolából – a kiindulási állomásra visszatérő utas visszatéríttesse menetjegyét.

További fontos változás, hogy az érvénytartam kezdete után csak a kiindulási állomáson lehet kérni a jegy árának visszatérítését(kivéve, ha az utazás forgalmi akadály miatt hiúsul meg).

A változás december 9-én lép hatályba.

(via Index)

fecsego.eu/Nyugati Fény

Leave a Reply 74 megnézve, 1 alkalommal mai nap |