Gruevszki-ügy: nem reagált a kiadatási kérelemre Magyarország

VILÁG hvg.hu 2018. december. 03. 13:06

Gruevszki-ügy: nem reagált a kiadatási kérelemre Magyarország

Nem késett a magyar kormány, még nem járt le a határidő.

A macedón igazságügyi miniszter közlése szerint egyelőre nem kaptak választ kiadatási kérelmükre Nikola Gruevszki volt miniszterelnök ügyében. Renata Treneszka Deszkovszka vasárnap beszélt erről macedón sajtóbeszámolók szerint.

A tárcavezető azt mondta, hogy a válaszadás határideje még nem járt le.

“Várunk, és ha nem kapunk választ a határidőig, megsürgetjük. Standard eljárásokat alkalmazunk. Megjegyzem: Magyarország eddig egyetlen alkalommal sem tagadta meg kiadatási kérelmünket” – magyarázta a miniszter, hozzátéve: legutóbb idén szeptemberben adott ki nekik valakit a magyar állam.

Ahogy korábban megírtuk, november 13-án kért politikai menedékjogotMagyarországtól. Később kiderült, hogy a korrupciós ügyek miatt hazájában két év börtönre ítélt – ám büntetése letöltését meg nem kezdő – volt macedón kormányfőt magyar diplomaták segítették Budapestre jutni, a Politico szerint pedig a magyar hírszerzés is benne volt az akcióban. Gruevszki egy héttel azután, hogy bejelentette, Budapestre érkezett, megírta közösségi oldalán, hogy a magyar hatóságoktól megkapta a menedékjogot.

(Plusinfo.mk)

fecsego.e/hvg.hu

Caso de Gruevski: a Hungria não respondeu ao pedido de extradição

O governo húngaro não atrasou, o prazo ainda não expirou.

Conforme comunicado pelo ministro macedônio de Justiça ainda não recebeu uma resposta sobre o pedido de extradição do ex-primeiro-ministro Nikola Gruevszki. Renata Treneszka Deszkovszka domingo falado pelos relatórios de imprensa da Macedônia.

O chefe do ministério disse que o prazo para resposta ainda não havia expirado.

“Vamos esperar, e se você não obter uma resposta dentro do prazo, usando megsürgetjük procedimentos standard Nota: extradição .. Hungria não negou o nosso pedido um tempo” – explicou o ministro, acrescentando que recentemente deu em setembro para eles alguém do governo húngaro.

Como escrevemos anteriormente, em 13 de novembro, ele pediu asilo político da Hungria. Mais tarde descobriu-se que por causa dos casos de corrupção condenado a dois anos de prisão por seu país – mas não iniciar a transferência de punição – macedónios diplomatas primeiro-ministro húngaro foram ajudou a chegar a Budapeste, de acordo com o Politico, a inteligência húngara também foi incluído na ação. Gruevszki uma semana depois ele anunciou chegou em Budapeste, escreveu sua comunidade lado que recebeu asilo às autoridades húngaras.

(Plusinfo.mk)

fecsego.e / hvg.hu