< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Balkáni, nagypályás maffiózók uralma

| Mobile | RSS

Balkáni, nagypályás maffiózók uralma

NEHAZUGGY


Balkáni, nagypályás maffiózók uralma

Szépet, sötétet, hideget, szalonnát, pálinkát, vasárnapot! Meg jó reggelt is! Nem mondom, hogy riadó van, mert nincs. Egy szürke vasárnap van, tegnap óta egy volt államelnökkel lett szegényebb a világ, Magyarország meg a CEU-val lett szegényebb, és ez utóbbinak meg enyves kezüket dörzsölgetve örülnek is azok, akik elkergették. Azok pedig ugyanazok, akik politikai blöffökkel és ultimátumokkal nem foglalkoznak. Igaz, kormányzással se, de ha valaki ezt állítja, akkor még meg is sértődnek. Tudom, hogy egy oktatási intézmény ilyen aljas módszerekkel és ilyen végtelen cinizmussal leöntött kinyírása nem ingerküszöb kompatibilis téma Magyarországon, hiszen ha az lenne, akkor nem Orbán Viktornak hívnák a miniszterek elnökét, aki tavaly óta hazudozik és maszatol ebben a kérdésben. Is.

Szóval valóban senkinek nem lesz jobb attól, hogy az egész államapparátust, egy rakás bármire kapható beszélő öltönyt bevetve, másfél éve sorosozva elérték a céljukat. Sőt, bár a Rétvári nevű Fidesz-szolga tegnap arra vetemedett (pedig kurva élet, hogy ők soha nem vetemednének semmire), hogy azt állította: a CEU blöffje nem kell, hogy veszélyeztesse a magyar felsőoktatás megítélését, valójában az egész ország megítélését veszélyezteti. Még akkor is, ha a tudomány és a tudás félművelt ellenségeinek ez tulajdonképpen egy szép magyar siker. És akkor is, ha mindenféle átlátszó ejnyebejnyézések ellenére az Orbánékat a soraiban tudó Európai Néppártot legalább akkora felelősség terheli ebben a kérdésben is, mint minden másban, amit ócska politikai érdekből évek óta eltűrnek a felcsúti szotyolaköpködőnek. Változatlanul biztos vagyok abban, hogy fel sem fogták, mekkorát fognak szívni ők is, amiért pár rongyos szavazatért eladták magukat, és hagyták szétverni Európát. Ugyanis ez nem bizonytalan jövő idő, hanem a rohadt jelen.

Ezért aztán nem érzem túlzásnak egyáltalán, amit Guy Verhofstadt, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének frakcióvezetője erről a szégyenteljes történetről gondol, végül is nem hiába ő az emberi romlottság és a parttalan korrupció nagymestereinek legnagyobb európai ellensége (lassan szegény Soros is összetépheti a címzetes ellenség diplomáját):

Hogy egy kormány bezárathatott egy egyetemet, az a nácik bukása óta példátlan Európában. Nem csak Orbán Viktor szégyene az, amit a CEU-val csinált a kormánya, de az Európai Néppárté is, amiért tétlenül nézték végig mindezt.

Erről az jutott eszembe nekem, hogy ha valamikor a közelebbi vagy távolabbi jövőben bármiféle indokra hivatkozva valamely szomszédos, erős homogén nemzetállamban a regnáló kormány a fenti példát követve mondjuk úgy dönt (és hát egy demokratikusan megválasztott kormány miért is ne dönthetne, ahogy akar, ugye?) hogy bezár, elüldöz, elkerget, ellehetetlenít egy magyar tannyelvű oktatási intézményt (amely még csak Bécsbe sem fog tudni költözni), akkor majd nagy lesz a hisztéria, ugye? Szerintem meg akkor kell majd mélyen kussolni. Mert azok a szellemek, amelyeket Orbánék Európa közepén immár kilencedik éve sunyi módon kiszabadítanak abból a bizonyos palackból a rothadás és pusztulás termékeny talajára hullanak, és nem lehet majd Brüsszelbe futkározni panaszra, hogy báncsák a magyart. Mert hiszen ez (volt) a cél: hogy az erős, homogén nemzetállamok bármit megtehessenek, és senki nem ugathasson bele a szuverenitásukba.

Nem baj, marad a balkáni, nagypályás maffiózók uralma, az erőskezű zsarnok, akinek az a dolga, hogy mutassa az irányt a saját hermeneutikusan lezárt, különbejáratú szabadságára és jogaira is ívesen szaró alattvalók tömegének. Akik beveszik, hogy nekik az a dolguk, hogy egyetértsenek a vezérrel, húzzák az igát, fizessék az adót és ne kérdezzenek, ne gondolkodjanak, mert van aki gondolkodjon helyettük. Mondjuk, ez sem annyira a távoli jövő, hanem most történik.

Olajszőke Pintér Sándor például egyszerűen nem hajlandó kinyögni (és miért is mondaná, ha úgysem kéri számon senki?), hogy ő adott engedélyt a macedón bűnöző Magyarországra való belépésére, vagy sem nem. Márpedig nem kell ahhoz Soros zsoldosának lenni (tiszteletem a Magyar Helsinki Bizottságnak), hogy világos legyen: Gruevszki csak és kizárólag Pintér engedélyével léphetett legálisan Magyarországra útlevél nélkül. Márpedig Gruevszkinek nem volt útlevele, személyi igazolvánnyal viszont nem léphetett be Magyarországra. Pintér Szél Bernadett független képviselő neki címzet írásbeli kérdésére adott nem válaszában maszatol és titkolózik: a menedékjogi törvény értelmében az eljárás részleteiről nem adható tájékoztatás, a döntésről is csak a kérelmezőt tájékoztatják. Annak én baszottul bírok örüni, hogy a hatályos magyar törvényre mutogatnak azok, akik minden lehetséges, saját maguk által fércelt jogszabályt lehánytak. Ha csak ki nem derült közben, hogy Gruevszki áldott állapotban van, mert akkor bocs. Mondjuk én arra is kíváncsi lennék, hogyan állhatott napokig a nyíregyházi rendőrkapitányság udvarán egy autó, benne egy holttesttel, de ezt sem akarják elmondani. A világ legbiztonságosabb országában így mennek a dolgok.

Mindegy, legalább jó hírek is vannak. A CEU-n szerzett diplomájáról minden bizonnyal még mindig meg nem vált Kovács Zoltán, kétlábú arrogancia például kormánybiztossá lépett elő. Ezt eddig én nem tudtam, de ez a derék ember is szenvedélyes vadász (remélem, Semjén felkötötte a horogkeresztény gatyót), úgyhogy éppen ideje volt, hogy erre való hivatkozásul a 2021-es vadászati világkiállítás kormánybiztosává üssék, és végre több pénzt is zsebre vághasson ezért, mint elődje, aki sima helyettes államtitkár volt. A tízfős titkárságot már nem is említem, mert az alap ilyen fontos ügyekben.

Jó hír továbbá, hogy az állampárt végre legyőzte a gödöllői kukadémont is, nem csak Soros egyetemét. Végre megtalálták a megfelelő embert a megfelelő helyre: a Zöld Híd élére Vác fideszes polgármesterét katapultálták. Hátha ez megoldja a szemétproblémát, ha már Gémesi Györgyöt olyan helyzetbe hozták, hogy inkább lemondott a Zöld Hidat birtokló társulás elnöki posztjáról. Most, hogy a szemétszállítást is megbízható fideszes káderekre bízták, remélem minden sínen lesz, és eggyel kevesebb fronton jajveszékelnek a kétharmad mártírjai.

Szerintem itt és most megszakítom adásomat, csak még elmondom, hogy sajnos még nem sikerült az egész országot fideszes kezekbe adni, viszont ez nem jelenti azt, hogy nem hasítunk: egy sárbogárdi édesapa például összecsukható tábori ágyakra gyűjt a kórházaknak, hogy az anyukák a beteg gyermekük mellett alhassanak. Hogy ez a Soros nem bír megnyugodni, hihetetlen… Szép napot mindenkinek, jön a tavasz! Vagy nem.

Leave a Reply 133 megnézve, 1 alkalommal mai nap |