< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Orbán szerint Magyarországnak az életet Trump jelenti///. De acordo com vida Orban da Hungria é Trump, de acordo com a embaixada dos EUA, no entanto, não têm agenda da reunião

| Mobile | RSS

Orbán szerint Magyarországnak az életet Trump jelenti///. De acordo com vida Orban da Hungria é Trump, de acordo com a embaixada dos EUA, no entanto, não têm agenda da reunião

Orbán szerint Magyarországnak az életet Trump jelenti, az amerikai nagykövet szerint viszont napirenden sincs a találkozójuk

SZERZŐ: ÁGOSTON ZOLTÁN

Az Egyesült Államok tett nyitásnak szánt lépést Magyarország felé. Most Magyarországon a sor gesztust tenni annak érdekében, hogy Orbán Viktor találkozhasson Donald Trump amerikai elnökkel – mondta David B. Cornstein amerikai nagykövet az RTL Klub Híradójának.

– Itt az idő, hogy az Egyesült Államoknak is jusson valami. Ez lehet egy védelmi megegyezés, együttműködés az ország energiafüggőségének csökkentésében vagy az ukrán helyzet megoldásában

– fogalmazott a politikus. Jelezte, hogy egy kétoldalú csúcs lehetőségét akkor veti majd fel a Fehér Házban, ha Magyarország tesz ilyen gesztust, Orbán-Trump találkozó jelenleg nincs napirenden. Azt ettől függetlenül előzékenyen elárulta, hogy a két politikus személyisége közel áll egymáshoz.

Az RTL Klub Híradója megkérdezte Havasi Bertalantól, a miniszterelnök sajtófőnökétől, hogy Magyarország kezdeményezett-e találkozót, de erre csak egy szűkszavú válasz érkezett, amely így hangzik: A magyar külpolitika számára Magyarország az első.

Orbán Viktor a 2016-os tusnádfürdői beszédében az európai politikai vezetők közül elsőként állt ki at akkor még csak republikánus elnökjelölt Donald Trump mellett. Később azt mondta:

– A republikánusok és Donald Trump elnökjelölt úr által meghirdetett politika, migrációs és külpolitika Európának jó, Magyarországnak az életet jelenti.

Az Egyesült Államok két nagy regionális szövetségesének – fűzhetjük hozzá – Románia és Lengyelország számít. Donald Trump mind a két ország elnökével, Klaus Iohannisszal, illetve Andrzej Dudával találkozott már, a román elnököt a Fehér Házban fogadta.

fecsego.eu/168 óra

De acordo com vida Orban da Hungria é Trump, de acordo com a embaixada dos EUA, no entanto, não têm agenda da reunião

AUTOR: ZOLTÁN ÁGOSTON

Os Estados Unidos deram um passo em direção à abertura para a Hungria. A Hungria é agora a sua vez de fazer um gesto, a fim de se reunir com o presidente dos EUA Viktor Orbán Donald Trump – disse o embaixador David B. Cornstein US à notícia sobre RTL Klub.

“É hora de os Estados Unidos conseguirem alguma coisa. Isso pode ser um acordo de segurança, a cooperação na dependência energética do país reduzir ou resolver a situação na Ucrânia

Disse o político. Ele indicou que a possibilidade de uma cúpula bilateral e eleva-o à Casa Branca, quando a Hungria fez tal gesto, reunião com Orban Trump não está na agenda. Eu educadamente disse independentemente de que as duas personalidades políticas próximos uns dos outros.

RTL Klub Bertalan Havasi pediu a notícia, o chefe de imprensa do primeiro-ministro que a Hungria iniciou um compromisso, mas isso é apenas respostas concisas, que diz o seguinte: Pela primeira política externa húngara, Hungria.

Viktor Orban em 2016 discurso Baile Tusnad aos líderes políticos europeus estão se destacando em primeiro candidato presidencial, em seguida, único republicano ao lado de Donald Trump. Mais tarde ele disse:

– anunciado pelo candidato presidencial republicano Donald Trump e Mr política, migração e política externa é boa, a vida na Hungria, Europa.

Os Estados Unidos têm dois grande aliado regional – pode ser anexado a – espere a Roménia ea Polónia. Donald Trump e o presidente dos dois países, Klaus Iohannisszal e Andrzej Duda se reuniu com o presidente romeno recebido na Casa Branca.

fecsego.eu/168 horas

Leave a Reply 88 megnézve, 1 alkalommal mai nap |