< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article:

| Mobile | RSS

Kamu volt a kórházak teljes adósságrendezése

Kamu volt a kórházak teljes adósságrendezése

Kovács-Angel Marianna

Kovács-Angel Marianna

Alig másfél hete jelentette be Kásler Miklós humán miniszter, hogy egy kormánydöntés értelmében 55 milliárd forinttal konszolidálják a kórházakat, a Népszava értesülései viszont csak az összeg egy bizonyos részét fordítanák a kórházi tartozások kiegyenlítéséhez.

A teljes adósság fedezéséhez mind az 55 milliárd forintra szükség lenne, a lap értesülései szerint viszont a kormány által jóváhagyott jogszabály-javaslat szerint a konszolidációs összegnek csak alig több mint felét szánja a kormányzat a tartozások kifizetésére. Az összeg további részét, mintegy 24 milliárd forintot azok között osztanák szét, akik tavaly óta bizonyíthatóan tettek az eladósodás elkerüléséért, és ügyelnek arra, hogy jó minőségben gyógyítsanak. A lap hozzáteszi, hogy utóbbi megoldás azért is érdekes, mert a magyar egészségügyben nincs minőségmérés.

A Népszava szerint a  kórházi vezetők közvetlen fenyegetettsége is bekerült a javaslatba: a tervezet fölhatalmazza a minisztert arra, építsen „ösztönzőket” a kiegyensúlyozott gazdálkodás érdekében a kórházi vezetők bérébe. Ezt a megfogalmazást a kórházi vezetők a lapnak egyértelmű bércsökkentésnek fordították.

Kiemelt kép: Bielik István/24.hu

fecsego.eu/ hír24

Leave a Reply 87 megnézve, 1 alkalommal mai nap |