< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: A fél világ a botrányos magyar szavazással és a tüntetéssel foglalkozik))Die halbe Welt befasst sich mit der skandalösen ungarischen Abstimmung und der Demonstration

| Mobile | RSS

A fél világ a botrányos magyar szavazással és a tüntetéssel foglalkozik))Die halbe Welt befasst sich mit der skandalösen ungarischen Abstimmung und der Demonstration

A New York Timestól a Washington Poston át az Al Jazeeráig szinte minden külföldi lap beszámolt a parlament szerdai üléséről.

A The Guardian részletesen leírja, mi történt az ülésteremben, a lap megemlíti, hogy az ellenzék elfoglalta a pulpitust, a képviselők élő közvetítésekkel jelentkeztek, hogy megakadályozzák, hogy a kormánypártok megszavazzák az „ellentmondásos” törvényeket. A The Guardian tudósítója idézi Kövér Lászlót, aki szerint a magyar demokrácia 28 éves történelmében még soha nem volt példa ilyen mértékű akadályozásra, de leírja a Magyar Helsinki Bizottság állásfoglalását is, miszerint a jogszabályok elfogadása „komoly fenyegetést jelent a magyar jogállamiságra, és ellentétes azokkal az értékekkel, amelyeket Magyarország aláírt az Európai Unióhoz való csatlakozással.” A lap emlékeztetett a CEU elköltözésére, illetve arra, hogy a volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki még mindig Magyarországon tartózkodik.

A Daily Mail szintén pontosan leírja a parlamentben történt eseményeket, de idézi Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökét, aki az utcára hívta a tüntetőket. A lap a tiltakozásról is beszámolt, illetve kitért arra a petícióra is, amit a Jobbik vitt fel a Budai várba Áder Jánosnak.

A The New York Times a közigazgatási bíróságokra helyezte a hangsúlyt, a lap azt írja, „Magyarország új bírói rendszert hoz létre”, amelyben a bírák személyesen a kormánytól függenek majd. A lap cikkében kitér arra is, hogy a magyar kormány ugyanazt a populista irányvonalat követi, mint, például Olaszország vagy az Egyesült Államok.

A Reuters megjegyzi, „kritikusai szerint” Orbán Viktor autokrata rendszert épít, befolyásolva a magyar vállalkozásokat, bíróságokat és a médiát. A portál írt egy pár sort a tüntetésről is, megjegyezve, hogy a tiltakozók megdobálták a rendőröket, akik paprika spray-t alkalmaztak velük szemben.

A The Washginton Post riportjában sincs lényegi különbség, a lap szintén leírja, milyen törvényeket és hogy szavaztak meg, illetve, hogy milyen események alakultak ki a parlament előtt, viszont cikkében hozzáteszi, hogy a kormány a befektetők, például a német autógyártók érdekeit is szem előtt tartotta a szavazáskor.


Az Al Jazeera a tüntetésre helyezte a hangsúlyt, viszont megszólaltatta a Vasas Szakszervezetek képviseletében Guzslován Gábort, aki a portálnak elmondta, soha nem látott káosz volt a parlamentben. A cikkben szintén megszólalt az Európai Baloldal elnöke, Vajnai Attila is, aki elmondta, a szakszervezetek és a baloldali pártok szolidárisak a magyar munkavállalókkal.

A Russia Today csak egy pár soros cikkben számolt be a történésekről, de megjegyzi, a „rabszolgatörvényre” azért volt szükség, hogy Magyarország ellensúlyozza a növekvő munkaerőhiányt.

fecsego.eu/atv

Von New York Tim, Washington Post bis Al Jazeera, berichtete fast jede ausländische Zeitung über die Parlamentssitzung vom Mittwoch.

A Der Wächter
Auf der Seite wird ausführlich beschrieben, was in der Kammer passiert ist
Die Opposition besetzte die Kanzel mit Live-Vertretern
wurde berichtet, um die Wähler daran zu hindern, dafür zu stimmen
“Umstrittene” Gesetze. Der Korrespondent des Guardian zitiert Fat
László, der sagte, dass die ungarische Demokratie in ihrer 28-jährigen Geschichte nie gewesen ist
Beispiele für ein solches Hindernis gab es nicht, aber es wird von Magyar Helsinki beschrieben
Standpunkt der Kommission zur Annahme von Rechtsvorschriften
“Ist eine ernsthafte Bedrohung der ungarischen Rechtsstaatlichkeit und widerspricht
mit den Werten, die Ungarn der Europäischen Union unterzeichnet hat
“Die Seite erinnerte mich daran, die CEU zu verschieben, oder
der ehemalige mazedonische Ministerpräsident Nikola Gruevski ist immer noch

A Daily Mail auch
beschreibt genau die Ereignisse im Parlament, aber Szabó wird zitiert
Seine Zeit, Co-Chair of Dialogue, rief die Demonstranten auf die Straße. Die Seite
er berichtete auch über den Protest und wies auch auf die Petition hin, dass a
Sie brachten Jobbys zu János Áder ins Budaer Schloss.

in New York Zeiten
betonte die Verwaltungsgerichte,
“Ungarn schafft eine neue Justiz”, in der die Richter
Sie werden persönlich von der Regierung abhängen. Das Papier erwähnt auch,
dass die ungarische Regierung dieselbe populistische Linie verfolgt wie
wie Italien oder die Vereinigten Staaten.

Reuters
stellt fest, dass “Viktor Orbán nach Ansicht der Kritiker ein autokratisches System aufbaut,
ungarische Unternehmen, Gerichte und Medien beeinflussen. Das Portal
Er schrieb ein paar Zeilen über die Demonstration und bemerkte die Demonstranten
Sie ließen die Polizeibeamten fallen, die Pfefferspray mitnahmen
Kontrast.

Al Jazeera
Der Schwerpunkt lag auf der Demonstration, aber Vasas sprach
Gewerkschaften, die Gábor Guzslován vertreten, der das Portal darstellt
Er sagte, im Parlament habe es nie ein Chaos gegeben. In dem Artikel auch
Der Sprecher der Europäischen Linken, Attila Vajnai, sagte der
Gewerkschaften und linke Parteien sind solidarisch mit den Ungarischen
Arbeiter.

Russia Today nur ein paar Zeilen des Artikels berichteten Ereignisse, sondern stellen das „Sklavengesetz“ wurde notwendig, um den wachsenden Arbeitskräftemangel in Ungarn zu begegnen.

fecsego.eu/atv

Leave a Reply 76 megnézve, 1 alkalommal mai nap |