< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Theresa May túlélte a bizalmi szavazást((Theresa kan overleve tillidstemmen

| Mobile | RSS

Theresa May túlélte a bizalmi szavazást((Theresa kan overleve tillidstemmen

https://privatbankar.hu/data/cikk/29/26/66/cikk_292666/Karmelita.jpg

Theresa May túlélte a bizalmi szavazást//Theresa kan overleve tillidstemmen

Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök megnyerte a saját pártja által ellene kezdeményezett, szerda este megtartott bizalmi szavazást.

A kormányfő elleni bizalmatlansági indítványt zömmel a tory alsóházi frakció keményvonalas Brexit-táborának képviselői kezdeményezték. Ez a frakciócsoport rendkívül elégedetlen a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről elért megállapodással, és a csoport vezetői már hetekkel ezelőtt jelezték, hogy elindult a bizalmatlansági indítvány szervezése.

Sir Graham Brady, az alsóházi tory frakció illetékes testületének elnöke szerda reggel jelentette be, hogy összegyűlt a bizalmi szavazás kiírásához szükséges számú képviselői beadvány, és szerda estére ki is írta a voksolást. A Konzervatív Párt szabályzata szerint a miniszterelnök elleni bizalmi szavazáshoz az szükséges, hogy a tory frakció legalább 15 százaléka – a jelenlegi létszám alapján 48 képviselő – csatlakozzon a kezdeményezéshez.

Brady a kétórás voksolási procedúra és a szavazatok összeszámlálása után, szerdán késő este bejelentette, hogy a 317 fős tory frakció tagjai közül 200-an szavaztak bizalmat a kormányfőnek, 117-en viszont a bizalmatlansági indítványra voksoltak. A bizalmi szavazás kimenetelének eldöntéséhez a frakció egyszerű többségének kellett egységesen voksolnia.

A Konzervatív Párt szabályzata szerint Theresa May ellen a következő tizenkét hónapban a párton belül nem lehet újabb bizalmi szavazást kezdeményezni. Ha Theresa May elveszítette volna a szerdai bizalmi szavazást, távoznia kellett volna a párt éléről és így a kormányfői tisztségből is. Ebben az esetben az utódválasztási versenyben sem indulhatott volna, bár az utód megválasztásáig ügyvezető minőségben a kormányfői tisztségben maradhatott volna.

A szavazás eredményének ismertetése után, a Downing Street-i miniszterelnöki hivatal előtt elmondott rövid nyilatkozatában Theresa May kijelentette, hogy hálás az eredményért, “jelentősnek” nevezte ugyanakkor az ellene voksoló tory képviselők számát. Kijelentette azonban, hogy az ő érveiket is meghallgatta. Közölte: csütörtökön részt vesz az Európai Unió csúcsértekezletén, ahol jogi és politikai biztosítékokat fog kérni azoknak az aggályoknak az elsimítására, amelyeket a Brexit feltételrendszeréről szóló megállapodás kapcsán az egyezmény egyes tartalmi elemeit kifogásoló képviselők felvetettek. Külön kiemelte ezek közül a Brexit-megállapodás legvitatottabb elemét, az ír-északír határon hosszú évek óta nem létező fizikai ellenőrzés visszaállításának elkerülésére kidolgozott tartalékmegoldást.

London, 2018. december 12.
Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök nyilatkozik a sajtónak a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10 előtt 2018. december 12-én, miután megnyerte a saját pártja által ellene kezdeményezett bizalmi szavazást.
MTI/AP/Matt Dunham

A kilépési megállapodásról a londoni alsóháznak kedden kellett volna szavaznia, de Theresa May előző nap elhalasztotta a voksolást, éppen azért, mert a tartalékmegoldás feletti súlyos nézeteltérések miatt reménytelen lett volna a Brexit-egyezmény elfogadtatása. May e döntése viszont további heves indulatokat kavart a konzervatív frakcióban, és valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy szerdára összegyűlt a bizalmi szavazás kiírásához szükséges számú képviselői beadvány.

A miniszterelnök valószínűleg a szavazás megnyerése ellenére nem tölti ki teljesen kormányfői mandátumát. A szerda esti szavazás előtt tartott frakcióülésen több résztvevő egybehangzó beszámolója szerint ugyanis kijelentette: amint végigvitte rendezett módon az Egyesült Királyság kilépését az Európai Unióból, félreáll, és lehetővé teszi új konzervatív vezető megválasztását még a következő parlamenti választások előtt.

Forrás: MTI

Theresa maj, den britiske konservative premierminister
vandt sit eget parti onsdag aften
holdt en tillidstemme.

bevægelse er imod regeringen De fleste af de hårdkernede Brexit-lejre i Tory-underfamiliefaktionen blev initieret . Denne fraktion koncernen opnåede særdeles utilfreds med ophøret af de kriterier britiske EU-medlemskab i aftale, og gruppens ledere har for nogle uger siden meddelt, at censuret er begyndt.

Sir Graham Brady, formand for underhuset kompetente organ Tory fraktion onsdag morgen, ,
at antallet der er nødvendigt for at udstede tillidstemme er blevet samlet
Repræsentantens indsendelse, og han skrev løftet til onsdag aften. & Nbsp;
Ifølge det konservative partis kodeks, premierministerens tillid
afstemning kræver, at mindst 15 procent af tory fraktionen – a
Baseret på det nuværende antal medarbejdere, er 48 medlemmer – tilmeldt
initiativ.

Brady havde meddelt sent onsdag, at onsdagens meddelelse om a
Af de 317 medlemmer af tory fraktionen stemte 200 af dem for tillid til
Premierminister dog 117-en mistillidsvotum stemt. & Nbsp; mistillidsvotum var at afgøre udfaldet af en ensartet voksolnia et simpelt flertal af fraktionen .

Ifølge den konservative parts Regler mod Theresa May i de næste tolv måneder, kan ikke indlede en yderligere tillidsafstemning i partiet.
Hvis Theresa May havde mistet tillidstemmen onsdag, skal du forlade hende
skulle have været på partiets kant og dermed fra regeringschefen. i dette
han ville ikke have været i stand til at gå til efterfølgeren, selvom han var
indtil valg af hans eller hendes efterfølger, som administrerende direktør
kunne have opholdt sig.

Efter beskrivelsen af ​​resultatet af afstemningen, Downing Street
Statsministerens kontor sagde i en kort redegørelse af Theresa
Maj erklærede, at taknemmelig for resultatet, kaldte det “betydelig” Men antallet af Tory parlamentsmedlemmer stemte imod det,.
Han sagde imidlertid, at han også havde hørt deres argumenter. sagde han:
Torsdag deltager på topmødet i EU, hvor det er lovligt og
politiske forsikringer vil blive bedt om bekymringer om det
af Brexit betingelsesaftalen
Konventets medlemmer, der klager over nogle af konventets elementer
hævet. & nbsp; Han understregede disse det mest kontroversielle element i Brexit-aftalen ,
Der er ingen fysisk kontrol over den irsk-nordlige irske grænse i mange år
.

London, 12. december, 2018
Theresa
Maj borgmester britiske konservative premierminister kommentarer til pressen
Regeringsleder i London, Downing Street 10 inden december 2018
Om 12, efter at have vundet sin egen partis initiativ
tillidstemme.
MTI / AP / Matt Dunham

Udgangen aftale i Londons underhuset skulle stemme på tirsdag, men i går Theresa May udskudt valget til EP, netop på grund af alvorlige uoverensstemmelser over fallback ville have været håbløs accept af konventionen Brexin .
Maj’s beslutning har imidlertid ført til en røre i den konservative
fraktion, og sandsynligvis også bidraget til onsdag
samlet det nødvendige antal repræsentanter til at afgive en tillidstol
erklæring.

Statsministeren & nbsp; sandsynligvis stemme m

Leave a Reply 74 megnézve, 1 alkalommal mai nap |