< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: EU-csúcs – Merkel: fel kell készülni a brit kiválási megállapodás elmaradására is(((Cimeira da UE – Merkel: também devemos nos preparar para o fracasso do acordo de retirada britânico

| Mobile | RSS

EU-csúcs – Merkel: fel kell készülni a brit kiválási megállapodás elmaradására is(((Cimeira da UE – Merkel: também devemos nos preparar para o fracasso do acordo de retirada britânico

 Az Európai Unió (EU) az Egyesült Királyság uniós tagságának rendezett megszüntetésén dolgozik, de fel kell készülni a megállapodás elmaradására is – jelentette ki Angela Merkel német kancellár péntekre virradóra, az uniós tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján, az értekezlet első munkanapját követően.
    Merkel újságíróknak nyilatkozva elmondta, a Theresa May brit kormányfővel folytatott megbeszélést követően 27-es körben tartott ülésen az uniós vezetők hangsúlyozták, hogy politikai biztosítékokra van szükség a brit kilépést (Brexit) követő, korábban 2020 végéig tervezett átmeneti időszakra vonatkozóan.
    “Olyan jövőbeli kapcsolatot akarunk, amelyben mindkét fél szabadon fejlődhet” – fogalmazott a kancellár.
    Elmondta: nem tudja megmondani, mikor lépne életbe az Egyesült Királyság és az EU közötti átfogó kétoldalú kereskedelmi megállapodás, de reményeik szerint még az átmeneti időszakban sor kerülhet erre. Hozzátette: a kilépési megállapodásba foglalt tartalékmegoldás célja, hogy közös vámuniós szabályozással elkerüljék az ír-északír határon hosszú évek óta nem létező vámellenőrzés visszaállítását abban az esetben, ha a brit kilépés után tervezett átmeneti időszak végéig nem lép életbe a kereskedelmi megállapodás.
    “Nem nevezhetünk meg más határidőt. Csak azt mondhatjuk, hogy mindkét félnek el kell végezni a feladatait. Ez ránk is vonatkozik, de arra kérjük Nagy-Britanniát, jó javaslatokkal álljon elő, hogy ez elkerülhető legyen” – fogalmazott, utalva a vámellenőrzés visszaállításának elkerülésére.
    Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az ülést lezáró sajtótájékoztatóján kijelentette: az általa irányított testület fokozza a felkészülést az Egyesült Királyság esetleges megállapodás nélküli uniós kiválására, a “kemény Brexitre”, ugyanis számolni kell minden forgatókönyvvel. Tudatta azt is, hogy december 19-én közzétesznek egy dokumentumot a felkészülés szempontjából hasznos információkkal.
    Sebastian Kurz, a tagországok állam-, illetve kormányfőit magában foglaló Európai Tanács soros elnökségét betöltő Ausztria kancellárja elmondta, a 27-ek egyetértettek abban, hogy az Ír-szigeten, Észak-Írország és az Ír Köztársaság közötti határellenőrzés visszaállítását elkerülő tartalékmegoldás kizárólag ideiglenes lehet. Valamint megegyeztek abban is, hogy a kiválási feltételekről szóló megállapodást nem lehet újratárgyalni.
    Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök távozásakor kijelentette, a tartalékmegoldás nem állandósulhat, mindenképpen ideiglenesnek kell lennie. A legjobb megoldás az lenne, ha nem is kellene alkalmazni, ezért tovább kell dolgozni Nagy-Britanniával ennek elkerülése érdekében – mondta.
    Értesülések szerint az ülésen felvetődött egy újabb Brexit-ügyi rendkívüli uniós csúcstalálkozó összehívása január folyamán. Brit források szerint ugyanis a megállapodás elfogadásának január 21-i határideje előtt a brit alsóház elé kerül a Brexit-feltételekről szóló 585 oldalas egyezmény.
    A luxembourgi kormányfő ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: Brexit-csúcs után nem lesz még egy Brexit-csúcs. Nem a csütörtöki volt az “utolsó vacsora”, több találkozó lesz még Nagy-Britanniával, de semmiképpen sem lesz több tárgyalás a kilépési feltételekről szóló megállapodásról – mondta. “A tárgyalások lezárultak, finito” – fogalmazott.
    A megbeszélések részleteit ismerő diplomaták tájékoztatása szerin Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője a külügyekkel foglalkozó munkaülésen közölte: a Koszovó és Szerbia közötti feszültségek enyhítése érdekében 2013-ban uniós közvetítéssel megkezdett párbeszéd jól halad, elérhető közelségbe került egy jogilag kötelező erejű megállapodás.
    Ehhez azonban még számos feltételnek teljesülnie kell, amelyeknek nem kedvez, hogy pénteken a biztonsági erők hadsereggé alakításáról dönthet a koszovói parlament.

MTI



A União Europeia (UE) está trabalhando em uma cessação ordenada da adesão do Reino Unido ao Reino Unido, mas deve estar preparada para não chegar a um acordo “, disse ele a chanceler alemã Angela Merkel na sexta-feira amanhecer, os países membros Chefes de estado e de Governo na cimeira de Bruxelas da UE, após o primeiro dia de trabalho da conferência Falando.

Merkel a repórteres disse, após uma reunião com o primeiro-ministro britânico Theresa May sessão de 27 de colo do os líderes da UE salientou que as salvaguardas políticos são necessários após a retirada britânica (Brexin), durante um período transitório antes do termo previsto para 2020
“queremos uma relação de futuro em que ambas as partes são livres para desenvolver”, – disse o chanceler disse
:.. ele não pode dizer quando o Reino Unido e a UE entrarão em vigor acordo de comércio bilateral abrangente, mas espera-se que isso ocorra durante o período de transição. Ele acrescentou :. Fallback incluídos no acordo de saída projetado para evitar a fronteira não-existente Irish-Northern Ireland por muitos anos controlo aduaneiro para restaurar em caso de uma regras de união aduaneira comum, se o fim do período de transição programada após a saída britânica não é acionado um acordo comercial
” não pode ser chamado de um prazo diferente só posso dizer que ambos os lados devem ser realizadas as funções desta para nós também se aplica, mas pedimos Grã-Bretanha, para chegar a boas propostas que isso deve ser evitado “- .. colocá-lo, referindo-se a prevenção de controlo aduaneiro para restaurar.
Jean-Claude Juncker, presidente da Comissão Europeia, disse em uma conferência de imprensa: o órgão que ele administra vai intensificar a preparação para o acordo unilateral do Reino Unido do Reino Unido, “hard brexit”, uma vez que cada orgatókönyvvel. Ele também sabia que um documento foi publicado em 19 de dezembro com informações úteis para a preparação.
Sebastian Kurz, chanceler da Áustria, que detém a presidência rotativa do Conselho Europeu, incluindo chefes de Estado e de governo, disse que os 27 concordaram. Uma solução de back-up que contorne o controlo fronteiriço entre os irlandeses, a República da Irlanda e a República da Irlanda pode ser apenas temporária. Eles também concordaram que o acordo sobre as condições para a rescisão não poderia ser renegociado.
Na partida do Luxemburgo, o primeiro-ministro Xavier Bettel, a solução de reserva não poderia ser permanente, deve ser temporária. A melhor solução seria que não deveria ser aplicado, por isso precisamos trabalhar com a Grã-Bretanha para evitá-lo “, disse ele.
É relatado que uma nova cúpula da cúpula especial Brexit nos Estados Unidos foi convocada em janeiro. De acordo com fontes britânicas porque vai ser antes da Câmara dos Comuns antes do prazo de 21 de Janeiro aceitação do Acordo sobre Brexin-condições 585 páginas do tratado
o Governo luxemburguês a esse respeito tinha a dizer. Depois Brexin cúpula haverá mais uma cúpula Brexin. Não na quinta-feira foi o “último jantar”, haverá mais reuniões com a Grã-Bretanha, mas não haverá mais negociações sobre o acordo de condições de saída – disse ele. “Foram concluídas as negociações, finito” – disse
informando diplomatas ciente dos detalhes das discussões serina Federica Mogherini, o Estrangeiros da UE ea Política de Segurança Alto Representante disse sessão de trabalho sobre assuntos externos: A fim de aliviar as tensões entre o Kosovo ea Sérvia, em 2013, a mediação da UE. o diálogo começou bem e um acordo juridicamente vinculativo foi alcançado.
Mas ainda há uma série de condições que devem ser cumpridas, o que não hesita em decidir sobre a constituição das forças de segurança na sexta-feira pelo parlamento do Kosovo.







Leave a Reply 101 megnézve, 1 alkalommal mai nap |