< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Közélet / Blog article: Kérdés, hogyan folytatja ezek után az ellenzék((Die Frage ist, wie die Opposition weitergeht

| Mobile | RSS

Kérdés, hogyan folytatja ezek után az ellenzék((Die Frage ist, wie die Opposition weitergeht

2018. december 14. | hozzászólás | EU Sajtószoba, Közélet

Vita és érvek helyett harmadik világbeli kocsmai jelenettel és pancser puccskísérlettel próbálkozott az ellenzék a Parlamentben. Veszélyes az irány, vagy sem? – erről is diskuráltak a Hír TV Csörte című műsorának képviselői.

Az ellenzéki politikusok úgy akarták megakadályozni a túlóratörvény megszavazását, hogy nem engedték fel a pulpitusra Kövér László házelnököt, aki emiatt szankciókat helyezett kilátásba. 

Szakonyi Péter, a napi.hu szerkesztője szerint ez nem volt kirívó eset a magyar parlamentarizmus történetében, példát azonban nem tudott mondani. 

Lánczi Tamás politikai tanácsadó ezzel szemben úgy gondolja, nagyon jó hagyomány volt, hogy a képviselők nem vitték be az utcai cselekményeket az Országgyűlésbe. „Ez most  megtörtént. Nem tudom, hogyan folytatja az ellenzék, ha nem tartja legitimnek a Parlamentet, nem tartja be annak a szabályait” – mondta Lánczi, aki szerint a Parlament a párbeszéd, és nem az agresszió színtere kell, hogy legyen. 

Anstatt für Debatten und Argumente zu argumentieren, versuchte die Opposition, eine Pub-Szene in der Dritten Welt und einen panischen Putschversuch zu finden
Parlament. Ist die Richtung gefährlich oder nicht? – Auch die Vertreter der Sendung Csörte von Hír TV waren sich nicht einig.
Oppositionspolitiker wollten ein verhindern
Laut Überseegesetz durfte der Haussprecher Laszlo Kövér die Kanzeln nicht bezahlen, wofür er sanktioniert wurde.
Péter Szakonyi, Herausgeber von napi.hu, sagte, dies sei kein auffälliger Fall in der Geschichte des ungarischen Parlamentarismus, aber er kenne kein Beispiel
sagen.
Auf der anderen Seite glaubt Tamás Lánczi, ein politischer Berater, dass es eine sehr gute Tradition war, dass die Abgeordneten dies nicht taten
Straßenhandlungen im Parlament. “Dies ist jetzt & nbsp; Es geschah. Ich weiß es nicht
Wie geht die Opposition weiter, wenn sie dem Parlament nicht legitim erscheint, hält sie sich nicht an ihre Regeln “, sagte Lánczi, der sagte, das Parlament sollte der Ort des Dialogs sein und nicht der Ort der Aggression.

Leave a Reply 133 megnézve, 1 alkalommal mai nap |