< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Szépen búcsúzott a Mol Vidi

| Mobile | RSS

Szépen búcsúzott a Mol Vidi

2018. december 14. | hozzászólás | Sport

Dicséretes döntetlen a Chelsea ellen, de a BATE nyert Szalonikiben Pajor-Gyulai László Ígéretéhez híven nagyot harcolt a Mol Vidi utolsó csoportmeccsén az angol sztárcsapat, a Chelsea ellen a labdarúgó Európa-ligában. Vezetett is, végül 2-2 lett a végeredmény, amivel nem jutott tovább, mert a BATE Boriszov 3-1-re nyert Szalonikiben.

Csípős hideg és telt ház fogadta az Euró­pa-liga csoportkörének utolsó fordulójában a magyar bajnok Mol Vidit és a Chelsea-t. Utóbbi számára nem volt különösebb tétje a mérkőzésnek, hiszen hibátlan mérleggel érkezett Budapestre, már megnyerte a csoportot, és ez bizony tükröződött a kezdőcsapatán is.

A legnagyobb sztár, a belga Eden Hazard el sem jött, ahogyan az első számú kapus, Kepa, valamint Cesar Azpilicueta, N’Golo Kanté, Mateo Kovacic, Gary Cahill és Victor Moses sem, ám a többek között Cesc Fábregasszal, Williannal és Álvaro Moratával felálló angol együttest hatalmas hiba lett volna lebecsülni.

Nego bombagólja sokáig felejthetetlen marad
Fotó: Mirkó István

A Mol Vidi viszont élet-halál meccset játszott annak tudatában, hogy ha végre is hajtaná a hatalmas bravúrt, azaz legyőzné klasszis ellenfelét, akkor is kieshet, ha Szalonikiben nyerni tud a BATE Boriszov. A képlet egyszerű volt: a magyar bajnoknak a továbbjutáshoz több pontot kellett szereznie, mint a fehérorosznak a másik meccsen.

Marko Nikolics vezetőedző ezt a csapatot küldte ki a nagy feladat végrehajtására: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Hadzics, Nikolov – Milanov, Huszti – Scsepovics. Hamar kiderült, hogy óvta a játékosait a túlzott lelkesedéstől, a taktikája a szervezett védekezésen és az abból indított gyors ellentámadásokon alapult, ami érthető, hiszen a kapott gól messzire taszíthatta együttesét az áhított céltól.

A 29. percben eldőlt, hogy biztosan nem lesz 0-0 a végeredmény. Addig a fehérváriak elképzeléseiből csak a stabil védekezés valósult meg, a kontrákat az angolok zömmel már a felezővonalnál elfojtották.

Úgy tűnt, mintha a Chelsea lett volna a házigazda, folyamatosan a hazai térfélen tartotta a labdát, a tizenhatoson belülre azonban csak elvétve jutott be. Aztán Vinícius buktatta a keresztbe cselező Williant, aki a szabadrúgásból, 22 méterről a kapu bal felébe csavarta a labdát – 0-1. Két perccel később viszont már búslakodtak, hanem ünnepeltek a magyar szurkolók, ugyanis Huszti jobbról érkező szögletébe Ampadu szerencsétlenül fejelt bele, a labda a hálóba vágódott, és így gyorsan ismét egyenlő lett az állás. Sőt, a 42. percben Milanov lövését Cabalerro kapus bravúrral hárította, akár fordíthatott is volna a Mol Vidi.

Ekkorra már eldőlt, hogy a magyar bajnok nem juthat tovább, a szünetben a BATE ugyanis 3-0-ra vezetett Szalonikiben… Budapesten unalmasan csordogálva kezdődött a második félidő, amit egy gyönyörű gól tört meg az 56. percben: Milanov balról érkező beadását Nego a másik oldalról, 11 méterről, kapásból varrta be a bal felső sarokba!

Ezt követően viszont nagyon beszorultak a fehérváriak a saját kapujuk elé, a Chelsea szemlátomást nem akarta vesztesen elhagyni a pályát. Elpuskázott két helyzetet, majd az első félidő végén a megsérült Morata helyére beállt Olivier Giroud a 75. percben szabadrúgásból, 20 méterről a jobb felső sarokba bombázott. Az utolsó negyedóra zaklatottan, sok vitával, de helyzet nélkül telt el – a Mol Vidi nagyot harcolt, pontot szerzett egy európai élcsapat ellen, és szépen búcsúzott az Európa-ligától.

„Fantasztikusnak nem, inkább csak jónak mondanám az eredményt – nyilatkozta az M4 Sportnak Nego. – Most fizettük meg annak az árát, hogy kétszer is kikaptunk a BATE-tól.”

Sajnos pontosan ez történt. A Vidi sokáig nem nyalogathatja a sebeit, vasárnap este a Ferencvárossal játszik szezonzáró rangadót az NB I-ben.

Európa-liga, csoportkör, 6. forduló, L csoport: Mol Vidi FC–Chelsea 2-2 (1-1), Groupama Aréna, 19 242 néző, jv.: Stavrev (macedón). Gólok: Ampadu (öngól, 31.), Nego (56.), illetve Wil­lian (29.), Giroud (75.); PAOK–BATE 1-3. A csoport végeredménye: 1. Chelsea 16, 2. BATE 9, 3. Mol Vidi 7, 4. PAOK 3.

fecsego.eu/Magyar Idők

Leave a Reply 181 megnézve, 1 alkalommal mai nap |