< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Rengeteg a baleset, már halálos áldozata is van a havazásnak

| Mobile | RSS

Rengeteg a baleset, már halálos áldozata is van a havazásnak

Péntek délután óta havazik szinte az egész országban. A tűzoltókat eddig 40 közlekedési balesethez riasztották, amelyek közül az egyik olyan súlyos volt, hogy egy ember meghalt. 

A halálos baleset Kerekegyházánál történt, ahol egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze péntek este.

A katasztrófavédelem arra kéri a gépjárművezetőket, hogy csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Azt is kérték, senki ne induljon el nyári gumival, és tankoljanak a szokásosnál többet.

A havazás miatt figyelmeztetést adtak ki több megyére is, egyes területeken estig akár 20 centiméter hó is hullhat.

A havazás nem csak az utakon, de a vasútvonalakon is nehezíti a közlekedést: a Mávinform közölte, hogy több vonalon is késnek a vonatok. A Budapest-Veresegyház-Vác, a Budapest-Lajosmizse, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Budapest-Pusztaszabolcs-Dunaújváros és a Hatvan-Szolnok vonalon 20-60 perccel hosszabb a menetidő. A Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon, valamint Kaposvár és Pécs térségében néhány vonat menetideje 10-20 perccel nőhet, más vasútvonalakon időnként 5-15 perccel többet kell várni a vonatokra.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 151 megnézve, 1 alkalommal mai nap |