< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Cukiságveszély: ovis szakértők beszélnek a dinoszauruszokról

| Mobile | RSS

Cukiságveszély: ovis szakértők beszélnek a dinoszauruszokról

2018. december 18. | hozzászólás | Kultúra

 Tisztelt sajtópartnerünk!

 A dinoszauruszok kedvesek voltak, csak éhesek, nem voltjátékuk, ezért bújócskáztak és fogócskáztak egymással. A kihalásukhoz pedig hullócsillagok és vulkánok véletlen összejátszása vezetett. Ilyenérdekességeket tudhatunk meg a Móra Ferenc Múzeum ovis dinó-szakértőitől, akiketa szegedi dinoszaurusz-kiállítás kapcsán kérdeztek az őslényekről.

A dinoszauruszok legnagyobbrajongói – és szakértői – kétségtelenül az óvodások, akik sokszor többet tudnak az őshüllőkről, mint a felnőttek. Sőt, sok esetben olyan információnak is a birtokában vannak, melyekre eddig a tudósok sem tudtak fényt deríteni. A Móra Ferenc Múzeum szegedi dinó-kiállítása apropóján most őket, az ovis szakértőket kérdezték a dinoszauruszok világáról egy videóban.

Sokat megtudhatunk például arról, hogyan töltötték a szabadidejüket: nem volt játékuk, de beszélgettek főként arról, hogy mit szeretnének enni. Emellett bújócskát,fogócskát játszottak egymással, valamint szuperek voltak és erősek.

A személyiségük kapcsán megoszlottak a vélemények: egyes „szakértők” szerint sok dinó gonosz volt és csak némelyik jó, de mások szerint a dinoszauruszok kedvesek voltak, csak éhesek. Dinótápot majszoltak, tehát nem ették meg az embereket, sőt,barátkoztak is velünk.

 A dinók eltűnésekapcsán a meteorok szerepét is többféleképpen magyarázták. Az egyik kis szakértő szerint „ami csinálja a hullócsillagokat, az véletlenül nagyon nagy lett és belement a vulkánba”, ez okozta a katasztrófát. Mások szerint viszont a meteor „szétárasztotta az egész dinóvilágot, és akkor a dinók nem tudtak úszni”, így nem élték túl a becsapódást.

Aki testközelből szeretné bizonyítani vagy cáfolni a kis szakértők által elmondottakat, azokat január 13-ig várja a Móra Ferenc Múzeum dinoszaurusz kiállítása Szegeden.

A videó elérhető itt:

Hegedűs Anita

sajtóreferens

Móra Ferenc Múzeum

anitahegedus.mail@gmail.com

Leave a Reply 306 megnézve, 1 alkalommal mai nap |