< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Nagy Ottó:Elhallgatott bűnlajstrom

| Mobile | RSS

Nagy Ottó:Elhallgatott bűnlajstrom

2018. december 20. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Álláspont. Jól indult a reggel, csak mínusz négy volt az elmúlt napokban szokásos mínusz kilenc helyett, hála a ködnek, de aztán még nagyobb sötétség ereszkedett a völgyre

szerző: Nagy Ottó

Mert a Financial Times Soros Györgyöt választotta az év emberének. Akkora hír ez, amitől még Kunhalmi Ágnes is, mint egy jó gumilabda, bárhonnan visszapattant volna.

A brit üzleti napilap úgy méltatta a spekulánst mint a liberális demokrácia, a nyitott társadalom képviselőjét. Írták azt is, hogy Sorost naponta támadják a világról alkotott liberális elképzelései miatt. Nyitottsága, a média szabadsága és az emberi jogok iránti elkötelezettsége pedig felkeltette az Európában erősödő tekintélyelvű rezsimek és a populisták haragját. Alig telik el egy nap olyan nyilatkozatok és kijelentések nélkül, amelyek ne „a világpolitika mesteri manipulátoraként” ábrázolnák. A cikkben arról is szót ejtenek, hogy Soros az egyetlen ember, aki magánszemélyként saját külpolitikát épít, miközben folyamatosan küzd a világ erős embereivel, köztük Trumppal és Putyinnal. Ám ha valaki saját külpolitikát épít, és nem, mondjuk, litvánt, brazilt vagy bármely más nációét, akkor azt ildomosabb önérdeknek, semmint külpolitika-építésnek nevezni. Hiszen Sorosnak, hiába magyar és amerikai állampolgár, nincs hazája.

A cikk, amelynek időzítése tökéletes, természetesen provokáció. Provokáció, mert tegnap az ENSZ plenáris ülése elfogadta a globális migrációs csomagot, és mert a világpolitika ma túlnyomórészt a migrációról szól. Amit a milliárdos nemcsak gőzerővel, hanem dollármilliárdokkal is támogat, szervez és irányít, és amin ugyancsak dollármilliárdokat szeretne keresni.

A Financial Times megemlíti azt is, hogy Orbán Viktor is Soros-ösztöndíjas volt, és Orbán hamis vádjai szerint a milliárdos a forrása annak az uniós tervnek, amely migránsokkal árasztaná el a kontinenst. És a kormánypárt ki is plakátolta Sorost, amely a kritikusok véleménye szerint a „nevető zsidó” náci falragaszokat idézi. Az első dolog tény, az is, hogy Soros migránsokkal árasztaná el Európát, harmadikat azonban vissza kell utasítani, mert Magyarországon zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben. Az újság azt természetesen arról nem ír, hogy Sorost a világ néhány országából már kiutasították, hogy Oroszországban elfogatóparancsot adtak ki ellene, hogy nem kívánatos személy Izraelben, mert palesztin NGO-kat támogat, hogy Franciaországban elítélték, hogy nemcsak a forintot rángatta, de a fontot (!) is bedöntötte már. Hahó, kedves Financial Times, hát, ennyit ér a brit öntudat?! Vagy ennyire az év embere zsebében van az egész lap? Mert a Majdant sem említik, se az arab tavaszt, se a taposóakna-bizniszt, mint az emberbarátság egyik legalapvetőbb ismérvét. És azt sem, hogy a mostani szégyenletes budapesti, római és brüsszeli tüntetések mögött is Soros áll, aki fellép minden és mindenki ellen, ami és aki migrációellenes. De vajon miből gondolja a Financial Times, hogy amit Soros tesz, az jó? Hogy jó a kontinensen lebzselő dologtalan tömeg, hogy jó a migrációnak „köszönhető” több mint háromszáz halálos áldozat, hogy jó a karácsony a rettegés és a betonkockák árnyékában?

Ennyit arról, aki az egész világ miniszterelnökét akarja játszani. A görögöknek volt az ilyen emberre egy remek szavuk: türannosz. És bizony hatalmas befolyásával Soros mindenbe bele akar szólni, ami a világon történik. Ő akar lenni a világ zsarnoka.

Sebastian Kurz osztrák kancellár a keddi bécsi EU–Afrika-csúcson azt mondta, az unió nem engedheti át Afrikát Kínának. Nos, ugyanígy nem szabad átengedni a világot Sorosnak, akármennyire is kepeszt érte.

magyar hírlap

Leave a Reply 112 megnézve, 1 alkalommal mai nap |