< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Csiribí-csiribá, Kásler doktor csodái

| Mobile | RSS

Csiribí-csiribá, Kásler doktor csodái

Hiába! Aki tud, az tud. A szegénység felszámolva (amit nem mérünk, az nincs), hajléktalanok nincsenek (képben) és elsejétől, nulla óra nulla perctől az egészségügyben varázsütésre megoldódott a sürgősségi ellátás. Hát mi ez, ha nem valóságos csoda? Naugye.

2019. január 1-je óta egységes sürgősségi ellátórendszer működik az országban. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezúton fejezi ki köszönetét az egészségügyi intézményeknek a sürgősségi ellátás zökkenőmentes bevezetésért és a betegek ellátásában nyújtott magas minőségű szakmai tevékenységért, illetve a rendszer kialakításában  korábban végzett komoly előkészítő munkáért.

Január 1-től megváltozott a sürgősségi ellátás rendje. A változásnak köszönhetően gyorsabbá és biztonságosabbá vált az ellátás, ugyanis a triázs rendszer lehetővé teszi, hogy a lehető legrövidebb idő alatt rögzítsék a sürgősségi ellátás informatikai hálózatában a beteget, majd a súlyossági kategóriák alapján  azonnal besorolják aktuális állapotának megfelelően. Ezzel a szabályozással hatékonyabbá vált a rendszer, hiszen a magas kockázatú betegeket kiemelik a kevésbé sürgős ellátást igénylők közül. (MTI-OS)
Leave a Reply 108 megnézve, 1 alkalommal mai nap |