< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Szanyi: 14 mandátumot is hozhat a közös ellenzéki EP-lista//Sanyi: 14 députés peuvent également avoir une liste commune d’opposants

| Mobile | RSS

Szanyi: 14 mandátumot is hozhat a közös ellenzéki EP-lista//Sanyi: 14 députés peuvent également avoir une liste commune d’opposants

Szanyi Tibor szerint matematikailag nagyobb az esély a jó szereplésre, ha a teljes ellenzék a Jobbikkal együtt indul az EP-választáson. Az MSZP EP-képviselője úgy véli, egy közös ellenzéki fellépéssel megszerezhetik a nagyobb városok döntő többségében a polgármesteri pozíciókat.

Selon Tibor Szanyi, les chances d’une bonne performance sont meilleures si toute l’opposition commence par le Jobbik aux élections européennes. L’eurodéputé MSZP estime que, grâce à une action d’opposition conjointe, il peut devenir maire de la grande majorité des grandes villes.

Szanyi: 14 mandátumot is hozhat a közös ellenzéki EP-lista

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a szombati kormányellenes tüntetésen a közös ellenzéki európai parlamenti (EP) lista, valamint a közös önkormányzati indulás ötletét.

Bertalan Tóth, président du MSZP, à la manifestation antigouvernementale de samedi, à l’idée d’une liste commune de l’opposition au Parlement européen (PE) et à une initiative municipale commune.

„Jómagam is azt szorgalmaztam korábban, hogy minimum egy közös kampány legyen. Úgy tudom, hogy a kampánykoordinátorok ma is egy közös találkozót tartanak”

«J’avais moi-même poussé au minimum une campagne commune. Je sais que les coordinateurs de campagne tiennent encore une réunion commune aujourd’hui

– erről beszélt Szanyi Tibor az ATV Start című műsorában. Az MSZP EP-képviselője azt várja, hogy azonosítsák be azokat a tételeket, amelyek a közös kampány részei lehetnek.

Hozzátette: az önkormányzati választások vannak általában a pártvezetők horizontján, ott lehet azokat a pozíciókat felvenni, amelyek elvezethetnek a 2022-es országgyűlési választásig.

A képviselő szerint a májusi EP-választás és az önkormányzati választás összefügg. Mindkettőnél egy közös tét van: megmutatni, hogy a Fidesznek nincs többsége

– fogalmazott.

Szanyi reálisnak tart egy 13-14 mandátumos ellenzéki EP-listát is. A szocialista politikus szerint az is elképzelhető, hogy két ellenzéki lista jöjjön létre, de matematikailag nagyobb esélyt lát a jó szereplésre, ha a teljes ellenzék a Jobbikkal együtt indul neki az EP-választásoknak.

Az önkormányzati választásokkal kapcsolatban arról beszélt, nagyon fontosnak tartja, hogy a nagyobb városok döntő többségében meg tudják szerezni a polgármesteri pozíciókat egy közös ellenzéki fellépéssel.

fecsego.eu/atv.hu

Január 8-tól indul az ATV Spirit:

– Tibor Szanyi en a parlé dans son ATV Start. Le MSZP
Le député s’attend à identifier des articles
qui peut faire partie d’une campagne commune.

Il a ajouté qu’il y avait généralement des élections municipales
À l’horizon des chefs de parti, il peut y avoir des positions qui sont
peut conduire à des élections législatives en 2022.

Le représentant a déclaré que May était
Les élections européennes et les élections municipales sont liées. Les deux ont un
Il y a un pari commun: montrer que le Fidesz n’a pas de majorité

– a-t-il dit.


Szanyi estime que le mandat des 13-14 est réaliste
liste d’opposition du PE. Le politicien socialiste a dit qu’il était
il est possible que deux listes d’opposition puissent être créées, mais mathématiquement
vous avez une meilleure chance d’être bon si toute l’opposition est avec Jobbik
commencer par les élections européennes.

Gouvernement local
il a parlé des élections, il pensait que c’était très important
dans la grande majorité des grandes villes, ils peuvent obtenir le maire
positions faisant l’objet d’une action d’opposition conjointe.

fecsego.eu/atv.hu

8 janvier: Esprit VTT:

Leave a Reply 156 megnézve, 1 alkalommal mai nap |