< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Botrány: Kiderült, hogy Orbánnal baráti erők emberei állnak a kárpátaljai magyar támadás hátterében

| Mobile | RSS

Botrány: Kiderült, hogy Orbánnal baráti erők emberei állnak a kárpátaljai magyar támadás hátterében

Botrány: Kiderült, hogy Orbánnal baráti erők emberei állnak a kárpátaljai magyar támadás hátterében

Azt, hogy a Fidesz mennyire nincsenek valójában elvek a Népszava által bemutatotttörténet jól bizonyítja: amióta kiderült, hogy az Orbáni-politikát folytató német AFD párt egyik embere állhat az ungvári gyújtogatás hátterében, a magyar kormányt kevésbé aggasztja az eset. Tesz magasról a kárpátaljai magyarságra. De ez ennél több is, hiszen kiderült az is, hogy  az Orbánnal baráti erők miatt nem voltak biztonságban a kárpátaljai magyarok.

A Népszava számolt be róla, hogy síri csendben van a Fidesz, miután kiderült, hogy Orbán haverjainak a követője az a személy, aki a kárpátaljai magyarság ellen elkövetett gyújtogatást megrendelte. Minden jel szerint, a Fidesznek van fontosabb érdek, mint a kárpátaljai magyarok sorsa: az idegenérdek.

Nem hajlandó kommentálni a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium azt, hogy egy krakkói bírósági tárgyaláson kiderült, hogy Manuel Ochsenreiter Orbáni-politikát követő, szélsőjobboldali német újságíró rendelte meg és pénzelte a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári irodájának tavaly februári felgyújtását.

A lengyel hatóságok három ismert, szélsőjobboldali, oroszbarát lengyel aktivistát gyanúsítottak meg a támadással. Közülük a Szabad Európa Rádió információi szerint Michal Prokopowicz vallotta be a bíróságon, hogy a német újságírótól kapták a parancsot és a pénzt az akcióra. A három férfit hetekkel az ungvári gyújtogatás után vették őrizetbe Lengyelországban.

Az ügy azért is kínos a Fidesznek, hiszen Lengyelországban is az Orbáni-politikát folytató kormány van, nehéz így a lengyel hatóságokra, azt mondani, hogy Soros, migráns, Brüsszel.

A kárpátaljai magyarok támadását megrendelő 43 éves férfi  a német AfD párt volt tanácsadója, ez az a párt, melyet a Fidesz propaganda a jövő pártjának tart Németországban.

Ráadásul a magyarok elleni támadást megrendelő személy sajtóhírek szerint szoros kapcsolatot ápol a Kremllel is, és rendszeresen szerepel az orosz propagandamédiumokban. A lengyel sajtó, így a Tvp.info szerint a lengyel hatóságok egyenesen azt gyanítják, hogy az orosz titkosszolgálat állt az ungvári akció mögött.

A cél az lehetett, hogy a támadást az ukrán szélsőségesekre fogják, tovább mérgesítve a Budapest és Kijev közötti, az ukrán nyelvtörvény miatt amúgy is feszült viszonyt.

Az eset kapcsán megszólalt Mirkóczki Ádám, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke közölte: az ügyben tájékoztatást kérnek az Információs Hivataltól (IH).

A külügy nem mindig volt olyan hallgatag az ügyben, mint most. A gyújtogatás után bekérették az ukrán nagykövetet, majd a tárca közleményében Ukrajnára mutogatott, mondván az országban előretörőben vannak a politikai szélsőségek.

A minisztérium most viszont egyetlen kérdésünkre sem válaszolt, így arra sem, hogy a magyarellenes provokáció kapcsán kértek-e bármilyen magyarázatot Oroszországtól.

Kőszeghy Elemér, a Kárpáti Igaz Szó főszerkesztője – aki a támadás idején éppen Ungváron volt – úgy emlékezett vissza: ha volt is szándék a magyar-ukrán kapcsolat elmérgesítésére, a tavalyi támadás éppenséggel az ellenkezőjét váltotta ki, a gyújtogatás után a helyi szláv lakosság szolidaritást vállalt a megtámadott magyar közösséggel.

A lengyel támadók a neonáci szimbólum 88-as számot festették fel a központ falára, hogy ukrán szélsőjobboldaliakra tereljék a gyanút. Azonban az amatőr elkövetők pillanatok alatt lebuktak: saját nevükön lépték át az ukrán határt, helyi benzinkúton vették meg a Molotov-koktél gyújtóanyagát, közös szállodában laktak, végül hazafele menet az egyikük nagyobb mennyiségű ukrán cigarettát vásárolt, ami után a határon kénytelen volt vámot fizetni, így nyoma maradt az utazásuknak, a lengyel elhárítás pedig pillanatok alatt lefülelte őket.

Nos arról, hogy a kárpátaljai magyarságot ért támadás mögött Orbán haverjai állnak nem fog beszámolni a Fidesz propaganda médiája, oszd meg, hogy mindenki lássa, milyen minőségű politikai szövetségesei vannak a Fidesznek!

fecsegoe.eu/HírHugó

Leave a Reply 135 megnézve, 1 alkalommal mai nap |