< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Szólt a vastaps a végén: a MOL-PICK Szeged 30-24-re győzött edzőmeccsen – fotó, videó

| Mobile | RSS

Szólt a vastaps a végén: a MOL-PICK Szeged 30-24-re győzött edzőmeccsen – fotó, videó

2019. január 18. | hozzászólás | Sport

Tartalékosan, fiatalokkal a keretben fogadta és győzte le 30-24-re a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata felkészülési mérkőzésen a macedón Eurofarm Rabotnikot az újszegedi sportcsarnokban.

MOL-PICK Szeged – RK Eurofarm Rabotnik (macedón) 30–24 (13–11)
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Sostaric 8/4, Maqueda 7, Bombac 3, Gaber 2, Källman 4, Sunajko 1. Csere: Marczika (kapus), Kaspárek 3, P. Rodríguez 2, Bajusz B., Tóth J., Csányi, Szilágyi. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
RK Eurofarm Rabotnik: Chanevski – M. Djukics 7/4, Petrovski, Kukoski, Markoski 3, Pecakovski 2/1, Ojleski. Csere: Trajkoski, Ivanovski (kapusok), Harbuz 6, Radovics., Gradjan 5, Talevski 1, Kakovski, Mandics. Vezetőedző: Djordje Cirkovic.
Hétméteres: 6/4, ill. 7/5.
Kiállítás: 0, ill 8 perc.

Foghíjas összeállításban látta vendégül az újszegedi sportcsarnokban a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata felkészülési mérkőzésen a macedón bajnokság alapszakaszának tabelláját vezető Rabotnikot. Jonas Källman ezúttal balátlövőben játszott, ennek oka, hogy Nik Henigman kisebb térdsérülés miatt különmunkát végez.
Kiváló védekezéssel kezdtek a hazaiak, Jorge Maqueda, Matej Gaber és Källman több labdát is szerzett, amiből gyors lerohanásokat vezettek a szegediek. A hetedik percben már 5–2 állt az eredményjelzőn, azonban a fehérorosz Harbuz négy találatával a 6–5-re felzárkóztak a vendégek.

Mirko Alilovic sem állt tétlenül a kapuban, szokásához híven masszív támaszt nyújtott a szegedi védőfal mögött. A 21. percben történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi a kilátogató szurkolók. A 2011-ben az elmúlt ötven év legjobb szegedi irányítójának választották Bajusz Sándort, akinek a fia, Brúnó debütált a felnőtt csapatban. A szünetre végül 13–10-zel mehettek a csapatok. A vendégeknél Trajkoski jó formában érkezett a kapuba, valamint technikai hibák csúsztak a szegedi támadásokba, így a 43. percben 19–18-ra közeledett a Rabotnik. Ekkor viszont 20 másodperc különbséggel hármas emberhátrányba kerültek, Mario Sostaric pedig hetest értékesített. A mérkőzés utolsó negyedóráját magabiztosan hozta a PICK, így érkezhettek a pályára a fiatalok. Bajusz újra, majd a két védéssel záró Marczika Barnabás, valamint Csányi Richárd és Szilágyi Zoltán.

A macedón Eurofarm Rabotnik Bitola ellen játszott edzőmeccset a MOL-PICK Szeged. Fotó: Frank Yvette – GALÉRIA

Tartalékos felállásban aratott győzelmet a MOL-PICK Szeged, így a végén szólhatott a vastaps a nézőtérről a fiataloknak, vagy éppen a rutinosabbaknak, mint Källman, aki 27–22-nél vetődött a labdáért egy rossz macedón passz után.

fecsego.eu/DM

Leave a Reply 236 megnézve, 1 alkalommal mai nap |